Klart for Kom deg ut-dagen

SOPP-SØNDAG: Søndag kan man få låne soppkniver og nett på Eiktunet og få fangsten kontrollert etterpå.

SOPP-SØNDAG: Søndag kan man få låne soppkniver og nett på Eiktunet og få fangsten kontrollert etterpå. Foto:

Har du lyst til å lære mer om sopp? På årets Kom deg ut-arrangement på Eiktunet søndag, kan du få soppen kontrollert når du kommer i mål.

DEL

– Vi har soppkniver og nett til utlån, og vår soppkontrollør, Anne Sigstad, kommer med sopputstilling og kurven full av soppkunnskap! skriver DNT Gjøvik og Omegn i en pressemelding.

Søndag 3. september arrangeres Kom deg ut-dagen på Gjøvik og i Nordre Land, og 155 andre steder i landet.
Kom deg ut-dagen er DNTs nasjonale turdag. Da inviterer de til turer og aktiviteter i nærmiljøet, for familier og andre som har lyst til å være med på en trivelig dag ute. DNT Gjøvik og Omegn markerer dagen både på Gjøvik og på Dokka i Nordre Land.

– Vi arrangerer natursti for både store og små. Det er gratis å delta, og du kan vinne fine DNT-premier, forteller daglig leder Elin Enger i DNT Gjøvik og Omegn.

– Vi vil blåse liv i den enkle og gode søndagsturen for hele familien, og gi flest mulig en smakebit på hva man kan oppleve i naturen. Her blir det gode muligheter for å møte andre barnefamilier, leke og lære, sier Enger. Hun håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst.

– Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De turene man enkelt kan gå hjemmefra – og sammen – er det lettest å få inn i hverdagen, mener hun.
 

Artikkeltags