Gå til sidens hovedinnhold

Friidrettstopp om utøvere som er redde for å reise til NM: – Vi lar dem velge selv

Artikkelen er over 1 år gammel

Tjalve-leder John Ertzgaard sier flere utøvere synes det er vanskelig å skulle delta i friidretts-NM i koronarøde Bergen. Oslo-klubben tvinger ingen til å dra.

Han leder den største troppen som er påmeldt til neste helgs friidretts-NM, men Ertzgaard – som opprinnelig er fra Raufoss og som representerte Raufoss IL i sin karriere som sprinter – er ikke sikker på at det blir noe av mesterskapet i det hele tatt.

NM skulle egentlig gått av stabelen i juni, men er flyttet på grunn av virussituasjonen.

Bergen er nå rødt og rammet av koronatiltak. Først mandag tar Norges Friidrettsforbund avgjørelsen på om det blir noe mesterskap eller ikke.

– Jeg synes vi skulle hatt en avklaring nå og ikke ventet til mandag. Personlig er jeg innstilt på at det blir NM, men så er jeg ikke overrasket hvis det blir avlyst heller, sier Ertzgaard til NTB.

Les også

Christians store fangstuke toppet med ny kontrakt: – Det er artigst å vinne med Raufoss

Tjalve sender etter planen 36 utøvere og 7 ledere vestover. Men flere, både trenere og utøvere, har sagt de synes det er ubehagelig å skulle dra til Bergen nå. En trener har sagt nei til å reise.

– Det er noen utøvere som synes det her er veldig uheldig, og det respekterer jeg. Jeg kommer til å informere alle og si at folk får velge selv om de vil dra eller ikke. Jeg kan ikke sette noen krav til at folk må bli med, sier Ertzgaard.

Fikk kjenne koronafrykten

Han sier tankene først og fremst går til arrangøren av NM, Fana IL, som er i en vanskelig situasjon.

– Totalt sett med 2020 og covid-situasjonen, har norsk friidrett kommet veldig godt ut av det. Hvis det ikke blir NM, er det kanskje det verste som skjer i år, og det er etter min mening ikke så ille, sier friidrettstoppen.

Ertzgaard mener det iallfall blir nødvendig å fylle opp bagasjen med Antibac før avreise. Tjalve er booket inn på arrangørhotellet ved Flesland.

Les også

Alltid oppdaterte fotballtabeller: Her kan du følge ditt lokale lag runde for runde

– Jeg regner med at hotellet har løsninger med tanke på hvor mange som slipper inn i frokostsalen og lunsj og sånn. Så er det en utfordring med logistikken ned til stadion, vi må bare ha med masse Antibac, så enkelt er det.

Selv har han fått kjenne på koronafrykten da han ble svært syk etter et juniormesterskap på Jessheim tidligere i høst. Koronaprøven var negativ, men ventetiden ubehagelig.

– Fra jeg bestilte time til jeg fikk resultatet var det en ubehagelig følelse, for hvis jeg var positiv måtte jeg gå offentlig ut og si at alle som hadde snakket med meg må i karantene. Ingen blir satt i gapestokk i Norge, men jeg kjente på at det der var veldig ubehagelig, sier han.

Les også

Malin (15) og Maren (17) sørget for lokalt medaljedryss i UM:

Stoler på myndighetene

I Karsten Warholms klubb, Dimna IL, deles mange av Ertzgaards synspunkter.

– Det viktigste er at NM kan gjennomføres på en måte der folk føler seg trygge og har det bra. Er ikke det mulig, lever vi greit med det, sier Dimna-leder Kjersti Kleven til NTB.

Hun har ikke fått tilbakemeldinger fra utøvere eller trenere som ikke vil reise til Bergen, men forteller at utøverne følger og diskuterer situasjonen tett.

– Det er ingen som trenger å reise hvis de ikke vil. Vi legger ingen press på utøverne våre om å reise. Det skal først og fremst være en gøy opplevelse for dem, sier hun.

NM innledes kommende fredag forutsatt at styret i Norges Friidrettsforbund gir grønt lys.

Kommentarer til denne saken