Sola kom akkurat i tide - folk strømmet til og gjorde lørdagens Toner fra Tunet til en folkefest. Tellemannskapene kom til 550 sittende, og ettersom det stod folk langs veggene er det grunn til å tro at det var nesten 600 innom tunet og koste seg med ord og toner fra FRIFANTene.

Nest siste runde på tunet i år - nå gjenstår bare Graceland Gjøvik kommende lørdag, og for en folkefest det kan bli... Arrangørene Gjøvik Historielag ( ev Gjøvik Gårds venneforening) er i ferd med å sette et hei dundrende publikum for nok en sesong på tunet.

Og FRIFANT kom raskt i dialog med sitt store og engasjerte publikum, med musikk som fenget: køntri, folkeviser, Hellbillies, Johnny Cash, Prøysen, Vazelina.... Et bredt sammensatt program - godt regissert av trommis Bent Ture Tomtum og vel støttet av pianist Vidar Sundbakken. Solistene Elisabet Aasheim, Roy Strandbakke, Rune Sirirud Strandbakke og Bent Ove Myhrby fikk virkelig publikum til å synge med og klappe. Det ble en varm og innholdsrik time ( pluss 10 minutt...) og FRIFANTs popularitet på tunet bare øker. Og at staben synger mest på norsk - det er og blir mer og mer populært.

Nå gjenstår Graceland - og smiler sola nok en lørdag kan det fort bli 700 på tunet ( og det er stoler nok ). Gledelig er det også at mange benyttet anledningen til å støtte venneforeningen med solide innskudd på VIPPS-kontoen.

Bildene er tatt av Tor Arne Rudsengen