Gå til sidens hovedinnhold

FriFant med høstrevy

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Den spilleglade gjengen i FriFant ligger ikke på latsiden, og nå er de klare for å spille høstrevy på Samfundet, helgen 23. - 25.oktober.

FriFant har hver høst siden oppstarten i 2014 hatt et musikalsk show med humoristisk snert, gjerne på Samfundet Gjøvik. I år skal humoren om mulig få stå enda mer i sentrum, og de lar formen på showet gå enda noen skritt nærmere revy-sjangeren.

– Flere av oss har snakket om lenge at det hadde vært moro å ta tak i noe av den norske revytradisjonen, sier Linda Slåttum.

– Det er jo så mye moro å hente inspirasjon fra, fortsetter Slåttum engasjert.

– Samtidig er det veldig moro å gjøre noe litt annet enn det vi tradisjonelt har holdt på med, supplerer FriFant-nestor, Bent Ture Tomtum. Forestillingen har fått tittelen FriFant - Mooot noormalt!, og FriFant har tatt utgangspunkt i eldre og nyere revyperler, og gjør disse til sine egne. Det blir gjensyn og gjenhør med udødelige sketsjer av både Juster, Opsahl, Blunck, Schøyen, Diesen, Dizzie Tunes m.m.

– Vi er ganske så tro mot originalene, men noen tekster har fått en liten oppgradering i forhold til nåtid og tiden vi lever i. Noe er også 100% egenprodusert, kan Linda fortelle. Hun har også det overordnede regiansvaret, og skal sørge for at ivrige frifanter holder seg så noenlunde innenfor manus og kjøreplan.

Ensemblets Jan Wehrmann har den siste tiden også blitt meget aktiv på diverse standup-scener, så han får sin tilmålte tid i fri dressur, og selvfølgelig blir det en god dose sang og musikk.

– Stemningen på øving gjør at dette har vi stor tro på blir veldig moro! avslutter Slåttum og Tomtum. Med på FriFant-laget denne gangen er, i tillegg til nevnte Slåttum og Tomtum, Kathrine Øygaarden, Rune Sirirud Strandbakke, Roy Strandbakke, Heidi Skogsbakken, Elisabeth Aasheim, Morten Ringstad, Kjell-Andrè Wiklund, Bent Ove Myhrby, Jan Wehrmann, og Vidar Sundbakken.

Kommentarer til denne saken