Morten Ørsal Johansen (Frp) vil ha påskeåpne butikker. Det fikk debatten til å rase på OAs facebook-side

Morten Ørsal Johansens forslag om påskeåpne butikker møter motstand i  kommentarfeltet.

Morten Ørsal Johansens forslag om påskeåpne butikker møter motstand i kommentarfeltet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere av OA-leserne protesterer på Facebook.

DEL

Påskeåpne butikker engasjerer på OAs Facebook-side. OA publiserte onsdag en artikkel hvor Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen tar til orde for at butikkene skal kunne holde åpent i påsken som en prøveordning.

Med bakgrunn i regjeringserklæringen foreslår Johansen en prøveordning der det åpnes for at butikkene kan holde åpent i helligdagene i påsken. Ordningen han foreslår, vil gjelde i de kommunene som ønsker det.

– Påsken viser hvor viktig det er å se på ordningen med helligdagsstengte butikker. Det er mange helligdager i denne høytiden, som gjør at butikkene holdes stengte over flere dager, selv om folk vil handle. Vi mener det er på høy tid å forenkle reglene for helligdagshandel som vil gagne inntjeningen til lokalbutikkene og forbrukerne, sier Ørsal Johansen til Nationen.

OA spurte leserne på Facebook: Hva mener du om påskeåpne butikker, er det en god idé?

Det viser seg at mange mener det er unødvendig med flere åpne butikker.

«Som helsepersonell synes jeg det er kjedelig å måtte jobbe når «alle andre» har fri, men slik er det ettersom folk blir syke hver eneste dag. Noen MÅ jobbe i helsevesenet hver eneste dag, og det er greit. Ingen MÅ handle i matbutikken hver dag! Folk klarer seg i to små dager uten å handle!», skriver Cathrine Ulsrud Narum.

«Vi må kunne klare å handle på andre dager enn disse helligdagene», skriver Anne Marit Lilleby.

«Mat har som regel holbarhetstid på minimum 1 uke så da er det å planlegge litt som er greia!», mener Øystein Tokvam.

«Jeg mener at vi har godt av å måtte tenke litt lengre enn nesa rekker. Det er alle forbrukere som må betale for dette til slutt», påpeker Anne Mette Haug.

Raymond Jakobsen benytter anledningen til å komme med et kontraforslag: «Nei.. men jeg synes generelt at politikkere bedriver så mye useriøst tull om dagen, så alle politikkere skal på skikk og bruk kurs hver søndag. I påsken skal de på kurs om kommunikasjon og respekt. Sommerferien skal brukes til å jobbe gratis for en organisasjon. Og i julen må de arrangere jul for alle fattige her i landet.»

Andre sier klart og tydelig NEI, mens noen nøyer seg med noen tomler ned i kommentarfeltet.

Det er også flere som uttrykker støtter forslaget.

«Ja... om det hjelper mot Harry handel », mener Beth Evelin Rusthen.

«Helt topp», sier Arve Walheim.

«Ja hvorfor ikke, det er på tide det blir søndagsåpne butikker i Norge», mener Gunnar Fredriksen.

I januar, rett etter at Jeløy-erklæringen ble lagt fram, ble et forslag om å be regjeringen om ikke å liberalisere reglene for søndagshandel vedtatt med stemmene fra Ap, SV, SV, KrF, MDG og Rødt. Bakgrunnen var at partiene ville unngå at flere må jobbe på helligdager.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken