Julegrytene settes ut fredag

SOSIALT ARBEID: – Midlene som kommer inn i julegryta muliggjør store deler av Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året, opplyser grytevaktansvarlig Marit Helene U. Olsen.

SOSIALT ARBEID: – Midlene som kommer inn i julegryta muliggjør store deler av Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året, opplyser grytevaktansvarlig Marit Helene U. Olsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Frelsesarmeen setter i disse dager ut julegryter over hele landet, – ikke bare fordi det er tradisjon, men fordi Frelsesarmeen har økt pågang av folk som trenger hjelp.

DEL

– På Gjøvik vil det også i år være to julegryter; en ved resepsjonen på CC Gjøvik og en på Falkehjørnet. Grytene settes ut fredag 1. desember og vil stå ute til og med 22. desember, opplyser grytevaktansvarlig Marit Helene U. Olsen.

Hun etterlyser samtidig flere grytevakter ved begge grytene, og ber interesserte melde seg. Oversikten over ledige vaker fines på frelsesarmeen.no/gjoevik.

Julekonsert i Fjellhallen

Frelsesarmeen på Gjøvik ser stadig etter nye muligheter for å få inn penger til julegryta. I år inviterer de til Julegrytekonsert i Fjellhaven søndag 10. desember. Maria Solheim, Leif Anders Wentzel og Monica Lereng deltar. Overskuddet fra konserten går uavkortet til Frelsesarmeens julegryte.

I 2016 samlet det norske folk inn rett over 30 millioner kroner i grytene. Midlene som kommer inn i julegryta muliggjør store deler av Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året.

Overveldet av responsen

Kommandør William Cochrane er nåværende leder for Frelsesarmeen i Norge. Skotten opplever snart sin andre jul her til lands, og han er imponert over det norske folks raushet.

– Da jeg i fjor for første gang fikk oppleve desember i Norge, var jeg overveldet over å se den posisjonen julegryta har her i landet, og den enorme tilliten og givergleden det norske folk har til Frelsesarmeen. Det er en støtte og tillit vi ikke tar lett på, forsikrer han i en pressemelding fra Frelsesarmeen.

Forskjellene øker

Fattigdomsrapporten som kom fra NAV i 2016, forteller at forskjellene i Norge øker. Den viser blant annet at 92 000 barn lever i husholdninger med vedvarende lav inntekt, og Frelsesarmeen opplever stadig økt pågang når det gjelder hjelp til for eksempel mat, særlig i julen.

– Når vi i år setter ut julegrytene for 117. gang, så er det ikke fordi det er en tradisjon, men fordi det fremdeles er mange som trenger vår hjelp i Norge, bekrefter Cochrane og retter en hjertelig takk til alle som gir.

Frelsesarmeen på Gjøvik vil for øvrig også sette ut en julegryte i Fjellhallen under julemessen der 1.–3. desember. Det blir også en gryte på julekonserten Blåtoner i Gjøvik kirke.

Dette er julegryta:

  • Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember.
  •  Settes ut for 117. gang. I år er det rundt 200 gryter som settes ut i Norge.
  • Man kan også støtte på Vipps eller ved å være vert for sin egen crowdfunding-gryte på frelsesarmeen.bidra.no.
  • Gryta er en lokal innsamling der midlene som samles inn brukes av Frelsesarmeen lokalt.
  • Bidragene brukes i Frelsesarmeens arbeid i Norge året gjennom.
  • Gjør det mulig å hjelpe i form av mat, klær, fyringsved, ferie- og fritidstilbud, veiledning og samtaler, sosiale møteplasser eller annen økonomisk hjelp.
  • Hjelper blant annet barnefamilier, aleneforsørgere, minstepensjonister, ensomme eldre og rusavhengige.

(Kilde: Frelsesarmeen)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken