I desember var julegrytene til Frelsesarmeen plassert ut på CC og Falkehjørnet i Gjøvik. Men i vår digitale verden er det også åpnet for å gi penger via Vipps, Sms eller direkte en konto. Til sammen fikk Frelsesarmeen inn 360.000 kroner i handledagene før jul.

– Vi er svært takknemlig for givergleden til folket på Gjøvik også i år, sier leder Karla Norbakken for Frelsesarmeen Gjøvik i en pressemelding.

– Det viser at folk fortsatt har tiltro til Frelsesarmeens arbeid og at vi bryr oss om våre medmennesker, legger hun til.

Hun ønsker å takke alle som har gitt og alle som har passet grytene.

– Tusen takk også for julegaver som forandret julen for en lang rekke familier, foreldre og barn. Til sammen fikk 70 familier med til sammen 100 barn hjelp av Frelsesarmeen før jul. I tillegg fikk 115 enslige støtte til mat, sier hun.

Midlene som kommer inn muliggjør store deler av Frelsesarmeens arbeid året gjennom. I år ble det også for første gang på Gjøvik arrangert en julekonsert til inntekt for julegryta. Frelsesarmeen i Gjøvik vil endre litt på hvordan de jobber fra i år. De skal ikke lengre dele ut rekvisisjoner til mat og klær, men følge opp den enkelte og samarbeide mer med andre aktører og organisasjoner, og nye tiltak blant annet for vanskeligstilte familier og alenemødre.