Fredvikafestivalens første campere er på plass

LOKALE CAMPERE: Tross at de kunne overnattet hjemme, var Tara Sinkovec og Simen Nørstebø først ute med å slå opp teltet nede ved Mjøsa før helgas festival.

LOKALE CAMPERE: Tross at de kunne overnattet hjemme, var Tara Sinkovec og Simen Nørstebø først ute med å slå opp teltet nede ved Mjøsa før helgas festival. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi er lokale, men tenkte at det er bra å få hele opplevelsen når vi først skal på festival, sier Simen Nørstebø og Tara Sinkovec.

DEL

Det blåser fortsatt kraftig i Gjøvik, men i campen på Fredvikafestivalen har Nørstebø og Sinkovec likevel klart å få opp teltet, og nærmer seg klare for festival.

– Jeg har aldri vært på festival før, så da er det greit å starte i det små, smiler Sinkovec, som tross at hun er fra Gjøvik vil tilbringe helga i telt ved Mjøsas bredd.

I campen er det plass til mellom 30 og 40 telt, forteller pressesjef for festivalen Julie Larsen Borgan.

Totalt sett har festivalområdet plass til rundt 3000 gjester, med muligheter for utvidelse om de skulle ha behov for det senere år, forteller hun.

– Vi sikter imidlertid litt lavere når det kommer til billettsalget i år, da det er første året vi arrangerer, sier Larsen Borgan.

Skryter av Gjøvik-satsingen

De to camperne synes det er positivt at det satses på en lokal festival i Gjøvik, da mange av de andre norske festivalene holdes et stykke unna Innlandet.

Det er Ingvild Bernhardsen, Celine Thorstad og Mina Svastuen enige i.

De tre har viet helga til å være frivillige på Fredvikafestivalen, og har fått ansvar for innsjekking og annet på campen.

– Det er kjempefint at man prøver på noe her i byen, og det er spennende å få være med når det startes opp, sier Bernhardsen.

FRIVILLIGE: Mina Svastuen (t.v.), Celine Thorstad og Ingvild Bernhardsen er frivillige under årets festival, og inviterer camperne inn i et eget «chill and charge»-telt, hvor de kan slappe av, varme seg og lade telefonen.

FRIVILLIGE: Mina Svastuen (t.v.), Celine Thorstad og Ingvild Bernhardsen er frivillige under årets festival, og inviterer camperne inn i et eget «chill and charge»-telt, hvor de kan slappe av, varme seg og lade telefonen. Foto:

– Det er folka som gjør det

Nørstebø og Sinkovec gleder seg til området fylles med folk utover ettermiddagen, og at stemningen tar seg opp.

– Det er folka som gjør det, fastslår Sinkovec.

Av artistene er det spesielt én som peker seg ut.

– Vi har vært på Julie Bergan før, og det var veldig bra, sier Nørstebø.

Første artist går på scenen rundt klokka fem i ettermiddag, og festivalen vil holde på helt til sent lørdag kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken