Raufoss fortsetter å levere ustabile prestasjoner. Etter oppturen med 5–2 over Stjørdals-Blink, ble det en ny nedtur med 1–3 i bortekampen mot Bryne.

Likevel er Christian Johnsens lag med for fullt i kampen om en plass blant de seks beste – som vil gi kvalifisering for spill om opprykk til landets øverste nivå.

– Ja, vi er fortsatt på skuddhold, og i OBOS-ligaen er det nær sagt alle muligheter. Men akkurat nå har vi fokus på å gjøre en god prestasjon mot Ranheim, sier Johnsen.

Han har ikke Teodor Haltvik tilgjengelig. Trønderen har tråkket over og er i alle fall ute mot Ranheim.

Er på gang

Derimot er Emile Dadjo tilbake etter en kortvarig skade. Mame Mor Ndiaye har hatt to innhopp etter at han ble spilleklar igjen.

– Mame er på gang igjen, svarer Johnsen på spørsmål om lagets toppscorer er aktuell fra start mot Ranheim.

Det vil si; nå har Mame fått besøk av Markus Johnsgård på toppen av toppscorerlista. Nykommeren fra Senja har scoret åtte mål på ni seriekamper, seinest mot Bryne.

Johnsgård er blitt en nøkkelspiller offensivt i løpet av kort tid for Christian Johnsens mannskap. Det blir han trolig også mot Ranheim.

Johnsen forteller at laget har forberedt seg på vanlig måte denne uka, foran to tøffe og viktige kamper i løpet av fire dager.

Mandag er nemlig serieleder HamKam motstander på Briskeby stadion.

Gode offensivt

Christian Johnsen har notert seg at Ranheim er gode offensivt, med noen hurtige spillere på topp.

– Det er viktig å ha kontroll på rommet bak når de får rettvendt seg. På den annen side er det mulig å straffe dem bakover på banen. Ranheim har sluppet inn en del mål, både på dødballer og ved at motstanderen har kommet rundt og bak forsvaret.

En tidligere Raufoss-kjenning blir trolig å se tilbake på Nammo stadion. Filip Brattbakk var på lån i Toten-klubben en halv sesong fra Rosenborg i fjor.

Denne sesongen er han i naboklubben Ranheim. På totalt 26 kamper har han scoret sju mål. La oss håper gjensynet med Raufoss ikke blir altfor lystelig.

Sannsynlig Raufoss-lag mot Ranheim: Ole Kristian Lauvli – Herman Haugen, Akinsola Akinyemi, Nicolai Fremstad, Sivert Westerlund – Markus Johnsgård, Håkon Hammer, Markus Karlsbakk, Enoch Banza, Mame Mor Ndiaye, Markus Aanesland

Kampen kan du høre direkte på oa.no/direktesport med kampstart klokka 18.00. Sendingen er i samarbeid med Radio Toten, og kommentator er Terje Solbakken.

I 3. divisjon spilles den siste serierunden lørdag. Der er det lite spenning knyttet til de lokale lagene.

SK Gjøvik-Lyn har allerede rykket opp. Spørsmålet er om laget klarer 13 seirer av 13 mulige når Kongsvinger 2 kommer på besøk.

Raufoss 2 møter et Nybergsund-lag på desperat poengjakt, mens FK Toten tar imot Lørenskog. Begge disse lagene har fornyet kontrakten.

Alle tre kampene sendes direkte på oa.no/direktesport med avspark lørdag klokka 13.00.