Avisa Østlendingen: Erik Hanstad oppgitt etter nedstemming av sykehusmodell

Erik Hanstad (H) ville ha med flere alternativer for en sykehusmodell, men fikk ikke gehør. (Arkivfoto: Bjørn-Frode Løvlund

Erik Hanstad (H) ville ha med flere alternativer for en sykehusmodell, men fikk ikke gehør. (Arkivfoto: Bjørn-Frode Løvlund

Artikkelen er over 2 år gammel

Elverum-ordføreren (H) er oppgitt etter at den politiske referansegruppa for ny sykehusstruktur vedtok med 11 mot 2 stemmer ikke å be om at en to-sykehusmodell skal være med i videre utredninger.

DEL

– Det er så mange som har hatt med flere modeller i sine høringsuttalelser. Jeg kan ikke fatte at det ikke skal kunne være med videre, sier Hanstad til Østlendingen.  

Tirsdag møtte han i referansegruppa som leder i Regionrådet for Sør-Østerdal.    

Hanstad og Lillehammer-ordfører Espen Johnsen kjempet for å få med flere alternativer videre, men vant ikke gehør for det.   

Hanstad tror utfallet kunne blitt et annet om Einar Busterud hadde møtt på vegne av Hedmarken, og at ordfører i Vestre Toten, Leif Waarum, gikk før avstemning.

Han representerer Gjøvikregionen som vil ha en modell med tre hovedsjukehus: To i Oppland og ett i Hedmark (Elverum). 

– Problemet med svært mange av medlemmene i referansegruppa er at de allerede har bestemt seg, som Nils A Røhne i Stange, sier Hanstad.  

Da han og Johnsen ikke fikk med den ekstra setningen om at flere alternativer skal utredes videre, endte det med at de stemte mot hele uttalelsen.

Tynset-ordfører Merete Myhre Moen stemte mot at flere alternativer skal med, med den begrunnelse at en må komme videre. 

Til dette møtet i referansegruppa var også stortingspolitikere invitert, med talerett, men ikke stemmerett. 

- Nå får vi sette vår lit til at styret sørger for å få med flere alternativer videre, sier Erik Hanstad.

Artikkeltags