Framtidens eldreomsorg

Av
DEL

MeningerArbeiderpartiet. Høyre og Senterpartiet kjemper om å bli valgets vinner. Det mangler ikke på store lovnader om hvor flott det skal bli, bare partiet deres vinner valget. Alt skal bli så bra.

Det er jo flott å ha store ambisjoner for å tilfredsstille framtidens krav til eldreomsorgen. Det er bare en kjempestor hake med disse lovnadene. Ingen av partiene ser ut til å ha tatt inn over seg at Sykehuset Innlandet (SI) vil overføre ca. 20 % av nåværende pasientinntak til kommunene.

Rødt har påpekt denne problemstillingen i lang tid nå, uten at de entusiastiske partiene av en nedleggelse av Gjøvik og Reinsvoll akuttsykehus, har svart på våre utfordringer om hva dette vil få for kommunenes økonomi. Det er helt åpenbart at dette vil få svært store konsekvenser for muligheten til å drive en god eldrepolitikk.

Vi har sett hvordan sommerstengningen av fødeavdelingen i Gjøvik har gjort mange fødende usikre på tilbudet, denne motstanden og uro vil fortone seg som små krusninger på Mjøsa.

Kan Arbeiderpartiet. Høyre og Senterpartiet forklare oss hvorfor dere støtter opp om denne politikken og ikke minst hvordan skal dere løse denne økonomiske utfordringen.

Rødt Gjøvik.

Størk Hansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags