Det ble klart etter at Bodø/Glimt slo Zalgiris Vilnius 3-1 på Aspmyra. Noen timer senere slo den italienske storklubben Shamrock Rovers 2-0 etter mål av Zlatan Ibrahimovic og Hakan Çalhanoglu.

Det gjør at Glimt skal til San Siro for en meget, meget tøff bortekamp i den tredje kvalifiseringsrunden i europaligaen. Det oppgjøret spilles torsdag 24. september.

– Jeg synes ikke vi leverte en særlig bra kamp, men vi tar med oss seieren. Vi må inn og se på hva som ikke stemte i dag. Det lugget framover, og vi hadde for store avstander i laget. Men vi vant, sa Marius Høibråten etter kampen.

– Det kjennetegner et godt lag å vinne på en halvveis dag, fortsatte stopperen.

Tre kjappe

Hjemme på Aspmyra var det Glimt som tok ledelsen etter 20 minutter. Sondre Brunstad Fet kastet seg inn i en duell med Zalgiris-målvakt Martin Berkovec, før målvakten glapp ballen. Philip Zinckernagel kunne bare trille ballen i mål, til store protester fra gjestene. Dommeren godkjente målet.

Gjestene utlignet ved Liviu Antal etter 26 minutter, før Victor Boniface skled inn 2-1 like etter, fra et hjørnespark. Det var også stillingen til pause.

Glimt slet med å skape det helt store gjennom hele oppgjøret. Gjestene var uhyre nære 2-2 etter 75 minutter da Hugo Vidémont kom alene med Nikita Khajkin, men målvakten gjorde seg stor og reddet mesterlig.

Og da skjedde det som «måtte» skje. Minutter senere headet Patrick Berg inn 3-1 og punkterte kampen for Glimt. Det ble også resultatet.

Milan videre

For Milan hamret Ibrahimovic inn 1-0 etter halvspilt omgang. Italienerne vant ballen høyt i banen, og svensken fikk ballen på 14 meter. Han var alene med keeper og la ballen lekkert i nærmeste.

Tyrkiske Hakan Çalhanoglu bredsidet inn 2-0 etter halvspilt 2. omgang. Da gikk også luften ut av irene.

Dermed er det duket for storkamp for Milan når selveste Bodø/Glimt kommer på besøk neste torsdag.

– Det vi møter nå er en storhet i Europa. Det er ingen som er med i denne turneringen som har større meritter å vise til. Det blir utrolig gøy! Og så er det og et lag som kanskje er litt bedre enn folk tror. Av de siste 20 kampene har de vunnet 15 og per nå Italias nest beste lag. Det blir fantastisk gøy og en artig måte å hente referanser, sa Kjetil Knutsen til Avisa Nordland.

– Så får jeg si som trenere til Atalanta; enten så vinner vi eller så lærer vi. Det får være vårt utgangspunkt. Dette blir tidenes test for Bodø/Glimt, avslutter Knutsen og påpeker at Glimt riktig nok først skal til Bergen og gjøre en jobb mot Brann i helgen før de igjen skal ut i Europa neste torsdag.