– Etter at rådhuset nå er rehabilitert spør mange seg hva som skal fylle Kauffeldtsplass utenfor, sier Mari Bjørnstad Grønlie, kommunikasjonsrådgiver i Gjøvik kommune.

– Plassen er ennå under prosjektering, og vi vil gjerne fylle den med noe hyggelig. Vi har latt oss inspirere av hvordan rådhusplassen i Oslo brukes og derfor blir det en pop-up utstilling der vinnerbildene vil bli trykt opp og plassert på plakatbukker fordelt utover plassen. Dette blir et tiltak for et bedre byliv, og fordi plassen ser litt stusslig ut akkurat nå, sier Bjørnstad Grønlie.

Oppland Arbeiderblad, Byen vår Gjøvik og Gjøvik kommune inviterer derved alle innbyggere til å bli med i konkurransen.

– Siden mange sikkert vil være hjemme i sommerferien i år, på grunn av koronasituasjonen, håper vi at de vil bruke byen og samtidig skildre hvor hyggelig det er å være i Gjøvik. Slik kan de bidra til å bringe stolthet om byen og vise fram det gode byliv, sier Line Kildal i Byen vår Gjøvik.

Tema er «Mitt byliv»

Et godt byliv er summen av at folk ferdes, møtes, trives, engasjeres, bruker og oppholder seg i byrommet. Hva er byliv for deg? Hva gjør Gjøvik by til et fint sted? Hva med Gjøvik er du stolt av?

– Knips dine beste bilder, og send de inn til oss! Vi ønsker bidrag fra alle aldersgrupper. Ta bilde med mobilen eller kamera. Det vil bli valgt ut 19 bilder som vil være med på utstillingen vår, sier Marte Skoglund i Byen vår Gjøvik.

Bildene sendes på e-post til post@gjovikby.no innen klokken 08.00 den 25. juni. E-posten skal inneholder navn på fotograf, kontaktinformasjon og gjerne en setning om bildet eller en bilde tittel. For eksempel Bestemor og Kari koser seg i Panparken med en is!

Jury

En jury vil den 25. juni vurdere alle bidrag som har kommet, og velge ut 19 bilder til utstillingen.

Juryen vil bestå av Svein Hoelseth – Byutvikler i Gjøvik kommune, Marte Skoglund – Byen vår Gjøvik og Alexander Ranum Nilsen – Oppland Arbeiderblad.

Arrangører av pop-up utstillingen og fotokonkurransen er Oppland Arbeiderblad, Byen vår Gjøvik og Gjøvik kommune.

Vilkår og betingelser:

  • Fotokonkurransen er åpen for alle.
  • Hver deltaker kan delta med flere bilder, men kun et bilde av hver fotograf vil bli valgt ut til utstillingen
  • Bilde må være tatt i Gjøvik
  • Kun bilder sendt inn på e-postadresse post@gjovikby.no vil bli vurdert
  • Bilde må være i .jpg eller .png format, og være i god nok kvalitet at det kan trykkes opp i stor størrelse. Bilde vil bli trykt i 1:1 ratio.
  • Ved å sende inn bilde samtykker du i at Gjøvik kommune, Byen Vår Gjøvik og Oppland Arbeiderblad har bruksrett til bilde til utstillingen og på digitale flater sommeren 2020. Fotograf vil alltid bli kreditert med navn.
  • Ved å sende inn bidrag bekrefter du at det er du som er den rettmessige eieren av bilde.
  • Er det bilder av mennesker, husk at du må spørre de om lov før du sender inn bilde til fotokonkurransen.