Stokke til VM-finale med Hvinden-portrett

PORTRETT: Bjørn Tore Stokkes portrett av Lars Jacob Hvinden er blant ti utvalgte bilder i World Photographic Cup. Foto: Bjørn Tore Stokke

PORTRETT: Bjørn Tore Stokkes portrett av Lars Jacob Hvinden er blant ti utvalgte bilder i World Photographic Cup. Foto: Bjørn Tore Stokke

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Et portrett tatt av Bjørn Tore Stokke er kåret til et av verdens ti beste.

DEL

Natt til tirsdag ble finalistene i verdensmesterskapet i foto – World Photographic Cup – annonsert. Hadelandsfotograf Bjørn Tore Stokke har kommet til finalen i portrettkategorien, for et bilde tatt under oppdrag for Hadeland Gjensidige Brannkasses jubileumsavis.

Fornøyd fotograf

– Lars Jacob Hvinden har vært trofast kunde der i mange år, og de ville gjerne ha et portrett av ham slik han er. Da var det naturlig for meg å fotografere han i sitt verksted med pipa i munnen slik vi ofte ser han, sier Stokke, som har jobbet som fotograf i 19 år og driver eget studio på Gran der han fotograferer alt fra nyfødte, brudepar, barn, konfirmanter og skole/barnehage til bedrifter.

Han er godt fornøyd med dette portrettet.

– Det viser Lars Jacob som han er, med glimt i øyet. Samt det fantastisk fine lyset som kommer inn gjennom vinduet både foran og bak ham.

Fornøyd leder

En finaleplass betyr at bildet er blant de ti beste i sin kategori. Den endelige plasseringen blir annonsert under en seremoni i Yokohama, Japan 23. februar. World Photographic Cup arrangeres i år for fjerde gang med 26 deltakerland fra fire kontinenter.

Fotografene og arbeidene er utvalgt av hver nasjons ledende fotograforganisasjon, og i Norge er det Norges Fotografforbund som står for dette. Hele fire norske fotografer havnet i år blant de ti beste i ulike kategorier. Dette er leder Truls Løtvedt godt fornøyd med.

– Det er svært gledelig at norske fagfotografer hevder seg såpass sterkt i konkurranse med utvalgte deltakere fra 26 nasjoner, sier Løtvedt i en pressemelding.

– Jeg er stolt på våre medlemmers vegne, og glad for å være leder for en organisasjon som på denne måten hevder seg i verdenstoppen.

– En anerkjennelse

– Jeg var på landslaget i fjor også, men da kom jeg ikke til finalen. Det er jo en anerkjennelse å være blant de ti beste i verden på portretter, sier Bjørn Tore Stokke til avisen Hadeland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken