Bronsemedalje og hederlig omtale til fotografer fra Oppland

NEEA: Lillehammer-fotograf Kirsti Hovde fikk bronsemedalje for dette bildet i Norges Fotografforbundslandskonkurranse lørdag.

NEEA: Lillehammer-fotograf Kirsti Hovde fikk bronsemedalje for dette bildet i Norges Fotografforbundslandskonkurranse lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fotograf Kirsti Hovde på Lillehammer stakk av med bronsemedalje for bildet «Neea» i Norges største konkurranse for fagfotografer i regi av Norges Fotografforbund.

DEL

Hovde fikk også hederlig omtale for to bryllupsbilder «Vi to for alltid» og «Andrea og Torfinn», under prisutdelingen som fant sted på forbundets landsmøte i Drammen lørdag.

Fotografen på Lillehammer er fior øvrig født og oppvokst på Skreia på Østre Toten. Hun gikk læretida si hos AR Foto på Lena.

Hederlig omtale til Hadeland

Bjørn Tore Stokke fra Gran på Hadeland mottok også hederlig omtale for et portrett av skuespilleren Paul Ottar Haga. Stokke er opprinnelig fra Otta, men flytett til Hadeland for over 25 år siden og har jobbet som fotogram i nærmere 20 år. Han driver eget studio i Gran sentrum.

– Stokke har fått mange utmerkelser gjennom årene, ikke minst for mange av hans uttrykksfulle og kreative portretter, opplyser pressekontakt Ingalill Sandal i Norges Fotografforbund.

Årets fotograf

Totalt 158 fotografer deltok i landskonkurransen. Årets fotograf ble Trine Bjervig. Hun fikk høyeste poengsum totalt, og ble premiert for bildene «Stuck in the middle», «The farmer's daughter», «Hans og Grete» og «Les Misérables». Juryen mente at bildene hennes hadde et kreativt og spennende uttrykk og at hvert bilde inneholdt en klar og lesbar historie, samtidig som det overlates til seerens fantasi å tolke bildene.

Vinnerbildene går videre

Årets vinnerbilder går videre i WPC – World Photographic Cup, der Norge pleier å gjøre det svært bra.

Juryen besto av juryformann Jens Eldøy og jurymedlemmer Vibeke Havenstrøm, Jørgen Brandt, Frøydis Geithus, Peder Klingwall og Miriam Skeide Brandstad.

Yrkesutøvende fotografer

Norges Fotografforbunds landskonkurranse er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer.

I tillegg til hovedprisen, ble det lørdag kåret vinnere av årets bilder i flere kategorier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken