Fotballsesongen er på hell: Kuldegrader, vind og snøbyger venter Raufoss i nord

Slik så det ut fra et webkamera i Tromsø fredag midt på dagen. Lørdag er det spådd mer snø når Tromsdalen og Raufoss møtes på Alfheim stadion.

Slik så det ut fra et webkamera i Tromsø fredag midt på dagen. Lørdag er det spådd mer snø når Tromsdalen og Raufoss møtes på Alfheim stadion. Foto:

Årets siste bortekamp blir en kald affære for Raufoss' fotballgutter. Ifølge yr.no ser det ikke ut til å bli ideelle forhold til å spille fotball på Alfheim stadion lørdag.

DEL

To minusgrader, ti sekundmeter vind og ganske så tett snøvær er meldt i Tromsø lørdag ettermiddag, akkurat i tidsrommet OBOS-ligakampen mellom Tromsdalen og Raufoss spilles, med kampstart klokka 15.30.

Det har vært vinterlige forhold i Tromsø denne uka, og fredag var det snøvær over den nordnorske hovedstaden. Noe av det samme været blir det også lørdag, ifølge yr.no.

– Vi spurte daglig leder i Tromsdalen UIL, Inge Jøran Takøy, om det er noen fare for lørdagens kamp kan bli utsatt.

– Man vet jo aldri når det gjelder Tromsø. Vi har god beredskap både i forkant og under kampen, men samtidig er det begrensning på hvor mye vi kan få unna.

Rekordmye snø

Takøy forteller om rekordmye snø i Troms i forhold til årstida, men det er ikke snøen som har kommet som er problemet.

– Nei, det er den som eventuelt kommer rett før og under kampen vi kan få vanskeligheter med. Men vi forbereder oss til kamp i morgen og håper på litt flaks, sa Takøy fredag ettermiddag.

Her kan du følge været i Tromsø

For Tromsdalen er kampen uten betydning. Laget ligger desidert sist i OBOS-ligaen med bare ti poeng.

Det betyr ikke at Raufoss, som fortsatt har en ørliten teoretisk mulighet til å sikre seg en kvalikplass, vil få noen lett oppgave på Alfheim stadion.

Ingen kasteball

For det første kan forholdene bli en utfordring. For det andre har ikke Tromsdalen vært noen kasteball i de siste kampene.

Aalesund sikret seg opprykk på Alfheim for 14 dager siden, men måtte slite for 1-0-seieren. Sist helg spilte Tromsdalen uavgjort borte mot Notodden.

Og vi husker vel alle hvordan det gikk da Tromsdalen gjestet Nammo stadion i sommer? Vel; Tromsdalen ledet 3–1 før Mikkel Maigaard Jakobsen scoret fire mål i den elleville 6-4-kampen.

Syltynt håp

Raufoss har på sin side ikke imponert i høst. Med seier i de to gjenstående kampene, borte mot Tromsdalen og hjemme mot Skeid, kan Christian Johnsens gutter fortsatt nå kvalifisering til eliteserien – men håpet er syltynt.

De to lagene foran på tabellen, KEFUM og Sogndal, må begge tapte sine kamper i helga. I tillegg må de spille uavgjort i sin innbyrdes kamp.

Raufoss kan også i teorien ta igjen Kongsvinger, men da må Adem Güven & co. tape sine to siste kamper mot Sandnes Ulf hjemme og Jerv borte.

Kvalifiseringstoget gikk nok i 1-1-kampen mot Sogndal sist.

Kampen mellom Tromsdalen og Raufoss kan du høre direkte på oa.no lørdag med kampstart klokka 16:00.

KM-finaler

Fotballsesongen er utvilsomt på hell. I de lavere divisjonene er nå det meste avgjort. Valdres FK rykker ned fra 3. divisjon, og FK Toten opp fra 4. divisjon.

Neste års 4. divisjon i Indre Østland vil bestå av én avdeling med 14 klubber. Disse er klare etter kvalifiseringsspill: Løten, Kolbu/KK, Reinsvoll, Gran, Furnes, Sander, Trysil FK, Faaberg, HamKam 2, Lillehammer, Engerdal, Ottestad, Elverum 2 og Valdres FK.

Ikke alle KM-titlene i de aldersbestemte klassene er fordelt ennå. På Sveum stadion på Brumunddal spilles det flere finaler lørdag.

Her møter Raufoss G16 en sterk motstander i interkretslaget til HamKam, mens Vind/Vardal/Gjøvik-Lyn møter Ottestad i kampen om KM-tittelen i J17.

FK Gjøvik-Lyns gode lag i J15 har hjemmelaget Brumunddal på den andre banehalvdelen. I tillegg spiller Vind G14 9er, Nordre Land/Torpa J13 7er og Eina/Bøverbru/Reinsvoll J13 7er sluttspill om KM-tittel.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags