Gå til sidens hovedinnhold

Fotballgolf er «in» på Kolbu: – Fin trening når vi ikke får spille kamper

Artikkelen er over 1 år gammel

Når kampsesongen er satt på vent søker Eirik, Håkon, Andreas og Christian fra Skreia/Kolbu/KKs G16-lag til Kolbubanen hvor de kan konkurrere i fotballgolf.

– Det er kjedelig å ikke få spille kamper og trene som normalt. Da er det fint å kunne spille fotballgolf, sa kvartetten Eirik Bøe Taiet, Håkon Sveum, Andreas Heggheim Berge og Christian Larsen Torkildsen.

Presisjon

På Kolbus gressbane er seks av ni hull allerede klare til bruk. Her er det tee (utslagssteder), green og hull i bakken hvor ballen skal havne på færrest mulig slag. Akkurat som på golfbanen. Forskjellen er at det er beina som brukes som golfkølle. I roughen (utenfor gressbanen) må alternative teknikker brukes dersom man får et feiltreff og havner ute i «skogen».

Etter hvert kommer det også tre hull til. I området bak den gamle gressbanen er terrenget i ferd med å bli ryddet og klargjort. Anlegget ble åpnet i fjor høst. I disse koronatider blir tilbudet enda mer attraktivt. Anlegget kom i stand etter at Kolbu/KK fikk tilskudd fra DNB-stiftelsen i fjor.

– Fotballgolf er morsomt. Samtidig er det fin trening av presisjon og pasningskvalitet. Vi bruker det ganske mye, sa ungguttene som OA-sporten traff på Kolbu onsdag formiddag.

De forteller at banerekorden alltid er i bakhodet når de «pegger» opp på første utslagshull.

– Jeg tror 15 spark er det laveste som er brukt på de seks hullene. Det er jo det man må prøve å slå, sa de og smilte.

Savner fotballen

Hans Christian Møllerhagen i Kolbu/KK har registrert at fotballgolfen har vært flittig brukt siden de banen ble åpnet.

– Det er veldig moro å se at det blir brukt, og vi oppfordrer alle til å bruke anlegget, sa Møllerhagen, som også mener fotballgolf er en fin fritidsaktivitet mens koronaviruset herjer i Norge.

De fire 16-åringene som var i aksjon onsdag spiller på samarbeidslaget mellom Kolbu/KK og Skreia. Der er det den tidligere Kolbu/KK- og FK Gjøvik-Lyn-treneren Ole Johs Engelien som er trener. Gutta har savnet samholdet og lagfølelsen fotballen etter at banene ble stengt i mars.

– Tirsdag hadde vi vår første trening sammen. Banen var delt inn i flere områder. Jeg synes vi fikk gjort ganske mye, og det var gøy å trene sammen med lagkameratene igjen. Selv om det er litt annerledes, sa gutta som både spilte fotballgolf og trente med riktig avstand og etter retningslinjene på gamlebanen på Kolbu stadion.

Kommentarer til denne saken