Gå til sidens hovedinnhold

Fotballen får fortsatt ikke spille kamper

Norges Fotballforbund vil ikke gi åpning for å spille treningskamper før tidligst 17. februar. Selv om NIF mandag åpnet for kamper under trenings-protokoll.

– Det står egentlig ingen steder at man ikke kan spille treningskamper, men så lenge serier er stoppet i all idrett ville det være umusikalsk at fotballen skal seile på sin høye hest og reise rundt og spille treningskamper, sier Rune Pedersen i Norges Fotballforbund.

Ingen åpning

Han forteller at det er daglige møter med Norges idrettsforbund, og at ting kan endre seg fort.

– Fram til 17. februar er det kun Molde, Vålerenga damer og Lillestrøm damer som kan spille kamper. Det er fordi disse lagene skal ut i europacup, sier Pedersen.

Han innrømmer at dagens smittesituasjon gjør det vanskelig å spå når lag kan spille treningskamper igjen.

– Nå sprer jo viruset seg over hele landet. I Bodø/Glimt sitter de i karantene, i Bergen får ikke lagene trent slik Vålerenga opplevde i Oslo. I Østfold er det smitte, og dette ser ut til å spre seg utover landet. Det blir også en utfordring i forhold til konkurransevridning. Foreløpig er det en stor utfordring og vanskelig å si når man kan åpne for å spille kamper, sier Pedersen.

Tidlig damestart

Den tidligere toppdommeren ser også utfordringer med at serien nærmer seg.

– Kvinnefotballen starter seriespillet to uker før herrene. De starter i mars. Så dette blir ikke lett, sier Pedersen.

Gjøvik Hockey har ingen planer om å spille treningskamp før de etter planen skal gjenoppta seriekampene i 1. divisjon neste helg. Raufoss håper fortsatt på at åpningskampen mot Rosenborg 25. februar kan spilles. Raufoss skal etter planen møte Stabæk og Grorud før møtet med storklubben fra Trondheim. Hva som skjer med de kampene er foreløpig uvisst. Denne ukas planlagte kamper mot Eidsvold Turn og HamKam er avlyst.

For 3. divisjonslagene ligger nok mulighetene for å spille treningskamper enda lenger fram i tid. I utgangspunktet skal serien her starte mot slutten av april.

Kommentarer til denne saken