Per-Mathias Høgmo trekker seg som A-landslagstrener i fotball. Trykket på spillergruppen, laget og organisasjonen ble for stort, ifølge Høgmo.

– Jeg har fortsatt stor tro på laget og de spillerne som er der. Etter siste kamp så tenkte jeg at det er viktig å ta avstand og distanse for å tenke gjennom ting. Og etter hvert kom jeg dit at trykket rundt spillergruppa, laget og ikke minst organisasjonen har blitt så stort at det kjennes riktig at jeg trer tilbake. Hvis ikke kjennes det som man setter seg selv over laget, og i denne situasjonen ble dette feil, sa Høgmo da han møtte pressen onsdag.

– Det står stor respekt av Per-Mathias sin beslutning i en krevende tid, sa fotballpresident Terje Svendsen.

Avsluttet mot Tsjekkia

Dermed ble 1-2-tapet mot Tsjekkia hans siste som landslagstrener.

– Per-Mathias Høgmo og NFF har i fellesskap blitt enige om at Høgmo slutter som norsk landslagssjef, skriver Fotballforbundet i en pressemelding onsdag formiddag.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som tar over ansvaret for A-landslaget. Neste kamp er mot Nord-Irland i slutten av mars.

– Vi vil bruke tiden framover til mars for å få klarhet i dette, sa Svendsen.

– Jeg har stor tillit til at de som sitter her er i stand til å gjøre en god jobb der, sa Høgmo på spørsmål om han skulle bidra til å finne sin etterfølger.

35 kamper

Høgmo fikk 35 kamper ved roret etter han tok over i 2013. Fasiten ble ti seirer, sju uavgjort og 18 tap.

56-åringen har måttet tåle massiv kritikk helt siden tapet mot Ungarn i EM-omspillet i fjor. Starten på VM-kvalifiseringen har også vært en stor nedtur med tre poeng på fire kamper. Det har kun blitt seier mot San Marino.

Siden årsskiftet har det blitt tre seirer, én uavgjort og seks tap. Seirene har kommet mot Finland, Island og San Marino. Kun sistnevnte ga poeng i en kvalifisering.