Raufoss satser spansk – igjen

Fredrik Greve Monsen (t.v) er fornøyd med å ha landet Andres Garcia Soler som trener for U19-laget til Raufoss Fotball.

Fredrik Greve Monsen (t.v) er fornøyd med å ha landet Andres Garcia Soler som trener for U19-laget til Raufoss Fotball. Foto:

Andres Garcia Soler er ansatt som trener for U19-laget til Raufoss Fotball. Spanjolen overtar ansvaret for interkretslaget etter landsmannen Manuel Hervas.

DEL

Manuel Hervas forlot Raufoss Fotball til fordel for ny jobb i Viking etter årets jubelsesong. Det falt mange tungt for da «Manu» valgte å takke for seg etter årets jubelsesong.

Nå er arvtakeren klar.

Andres Garcia Soler er 34 år og kommer fra La Liga-klubben Getafe sør for Madrid, for øvrig en klubb som også Manuel Hervas har bakgrunn fra. Der har Soler vært trener for G19-laget de tre siste årene.

Sondert Europa

- Dette har vært en omfattende prosess. Vi har sondert både i Norge og Europa for å finne rett person. Det har vært viktig for oss å finne en trener med erfaring fra et bra nivå. Det mener vi å ha gjort nå. Andres Garcia Soler er en type trener vi er veldig godt fornøyd med å ha ansatt, forteller Fredrik Greve Monsen i Raufoss Fotball.

Det var via nettverket til Manuel Hervas Raufoss kom i kontakt med Soler.

- Vi har brukt «Manu» sine kontakter. Så har jeg tatt over prosessen. Vi fløy Andres opp hit i forrige uke. Da var han her i tre dager. Denne uka er han et par dager hos oss, før han kommer tilbake og begynner i full jobb etter nyttår, forteller Fredrik Greve Monsen.

Bare U19-laget

I tillegg til å trene U19-laget i Raufoss, var Manuel Hervas også assistenttrener for A-laget som rykket opp i 1. divisjon kommende sesong. Det er en modell Raufoss Fotball ikke ønsker å videreføre.

- Etter å ha evaluert sesongen, konkluderte vi med at det ville bli alt for belastende all den tid vi rykket opp både med A-laget til 1. divisjon, B-laget til 3. divisjon og U19-laget til Interkrets B. Derfor har vi nå ansatt egen U19-trener og vil gjøre det samme med assistenttrener på A-laget, sier Greve Monsen.

To juniorgrupper

Ifølge «Greven» er i tillegg Omar Malik ansatt som trener for U16-laget og Ejdin Djonlic for U14-laget. Malik skal i tillegg trene Kolbu/KK sammen med Trond Linnerud kommende sesong, mens Djonlic sist sesong trente Søndre Land i 4. divisjon.

I tillegg satser Raufoss Fotball på to treningsgrupper for klubbens juniorer kommende sesong.

- I utgangspunktet vil vi ha en junior elitestall som vil være med og dekke opp lag i interkretsserien og 3. divisjon. Vi jobber også for å så ei gruppe til og et juniorlag i serien, sier Fredrik Greve Monsen i Raufoss Fotball.

Artikkeltags