22 år gamle Lars Christian Kjemhus scoret det andre og det fjerde da Sogndal så ut til å gå mot en komfortabel seier. Sogndal har nesten ikke scoret mål i år, men mot Ole Gunnar Solskjærs menn scoret de altså fire.

– Det er i hvert fall nok mål. Det må ha vært en morsom kamp å se på fra tribunen. Det er deilig å få to mål selv også. Endelig kom det, sier tomålsscoreren, som ikke hadde scoret i eliteserien før lørdagens kamp, til TV 2.

Ole Amund Sveen og Hannu Patronen skrev seg også på scoringslista for hjemmelaget.

Molde gjorde det spennende på slutten da Harmeet Singh scoret to, men moldenserne startet spurten for sent.

– Det er en merkelig kamp. Jeg sitter igjen med en følelse av at alt går inn i vårt mål. Vi gjør en dårlig kamp igjen. Det må vi slutte med, sier første målscorer for bortelaget, Joona Toivio, til kanalen etter kampen.

Gjestene står dermed med to strake tap i eliteserien. Sogndal på sin side har ikke tapt en seriekamp siden Brann ble for sterke i slutten av mars.

– Det er utrolig sterkt det vi gjør. Samtidig så har vi før kampen troen på at vi skal slå dem. Det handler om steinhard jobbing, og gjorde vi det, så skulle vi ta dem. Og det gjør vi, smiler Kjemhus.

Drømmemål

Tilskuerne på Fosshaugane fikk ordentlig valuta for pengene denne lørdagen, og allerede etter tre minutter satt den første bak Molde-keeper Andreas Linde. En corner ble stusset videre og på bakre stople bredsidet kaptein Patronen hjemmelaget i ledelsen.

Men Molde kom tilbake, og det med en kanon av et skudd. Toivio fikk drømmetreff og liggende stille i lufta fløy ballen inn til 1-1 bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Kun tre minutter etter utligningen var imidlertid Kjemhus der med sitt første for kvelden. Og det med et mål som ikke kan sies å være noe dårligere enn Toivio sitt. 22-åringen dro seg innover i banen før han banket ballen i krysset til ny ledelse for Sogndal.

EM-feber

Og hjemmefansen, med tydelig EM-feber der de dro til med både en oversatt versjon av «Will Grigg's on fire» og Islands «viking-klapp», fikk enda mer å juble for etter 31 minutter. Martin Ramsland sendte Sveen gjennom, og 26-åringen satte inn 3-1 mellom beina på keeper Linde.

Over i andre omgang tok spissen på seg servitørrollen. Sveen ga ballen videre til Kjemhus 20 meter inn på Moldes banehalvdel. Derfra fikk han se den tidligere Brann-juniorspilleren sette fart mot Lindes mål. Mens forsvaret rygget smalt Kjemhus til utakbart for Linde til 4-1.

Harmeet Singh hadde trøkk i beina på slutten og banket inn to scoringer, men det ble bare trøstemål. Sogndal vant 4-3, og Molde måtte dra hjem med fire mål imot og ingen poeng i bagasjen. (NTB)