... men Per Olav var alene på topp

VINNERKUPONGEN: Per Olav Holthe med det synlige beviset på at han hadde ni rette i siste runde – og dermed vant OA-tipset sammenlagt.Foto: Brynjar Eidstuen

VINNERKUPONGEN: Per Olav Holthe med det synlige beviset på at han hadde ni rette i siste runde – og dermed vant OA-tipset sammenlagt.Foto: Brynjar Eidstuen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Så ble det likevel ikke delt seier i OA-tipset. Per Olav Holthe hadde ni rette i siste runde – og havnet dermed på 106 totalt.

DEL

Vi var litt raske med å konkludere at det ble delt seier mellom fem tippere i onsdagens avis.

Det viste seg at vi hadde telt feil på kupongen til Per Arne Holthe. 70-åringen fra Gjøvik var blant de fem som vi hadde på delt førsteplass, men med ni rette i siste runde er det klart at Holthe kan smykke seg med tittel OA-tipsvinner 2015 – helt alene.

Rett skal selvsagt være rett – og vi legger oss flate for feilen vi har gjort.

– Dette er jo ingen stor sak, men jeg må innrømme at det var litt fortærende å oppdage at jeg faktisk hadde vunnet alene, forteller Holthe, en ivrig oddstipper og en like ivrig deltaker i OA-tipset.

– Det har jo vært spennende hele veien, og jeg hadde et håp om sammenlagtseier da jeg så at kupongen min gikk inn med ni rette, forteller Holthe, som følger ekstra godt med favorittlaget Raufoss.

– Bare én gang har jeg tippet imot Raufoss. Det var bortekampen mot Kvik Halden. Men de vant da også.

Når vi nå først er i gang med å legge oss flate, viser det seg at Holthe også tidligere er blitt «snytt» for en seier i en OA-konkurranse.

– Det må ha vært i 1976, for avisa hadde oversett at jeg hadde Ivar Formo som vinner av OL-femmila i Innsbruck. Men jeg fikk premien min da også, en reiseradio, minnes Per Olav Holthe.

Og premien sin får han også denne gang; et universalgavekort pålydende 2000 kroner. I tillegg har vi utstyrt ham med et rikelig utvalg av OAtipsets eksklusive T-skjorter.

De fire som altså havnet på delt andreplass får – som vi antydet i onsdagens avis – 1000 kroner hver.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken