Raufoss åpnet aggressivt, turde spille ball og hadde null respekt for eliteserielaget. Hjemmelaget hadde et klart grep på det første kvarteret og Sogndal måtte ty til mange frispark for å stoppe totningene. Raufoss hadde to store sjanser til å ta ledelsen.

Først stusset Anton Henningsson Ryan Doghman igjennom, men keeper Omenås reddet. Like etter løp Papa Sow fra Eirik Skaasheim på høyresiden, gikk til dødlinja og Doghman var et tidel fra å være først på innlegget.

Strålende

Raufoss spilte rett og slett strålende fotball den første halvtimen. Ryan Doghman brukte Simen Brekkhus som rundingsbøye og skapte mye. 19-åringens første omgang viste hvilke enormt potensial denne gutten har.

Bare scoringen manglet for Oppsal-gutten i denne omgangen. Midtveis i omgangen løp han fra alt og alle for n'te gang, men vinkelen ble for spiss og skuddet gikk rett på keeper.

De siste ti minuttene av første omgang kom Sogndal mer med. Gilbert Koomson fikk en gratissjanse da Fredrik Greve Monsen feiregnet en klarering med hodet som bakerste mann etter Raufoss-corner.

Han kom alene med Ole Kristian Lauvli, som hindret 0–1 med en strålende redning. Lauvli måtte også hente fram en redning fra øverste hylle like før pause på Sogndals andre sjanse. Dermed gikk lagene til pause på 0–0 etter en omgang Raufoss var best og leverte årsbeste med klar margin.

Senstad

 

Tverrliggeren

Andre omgang åpnet som den første. Med en stor Raufoss-mulighet. Petter Snstad ladet kanonen, og traff krysstanga klokkerent. Utover i omgangen kom ogndal høyere i banen, og Gilbert Koomson viste Nammo stadion hvorfor han er en hit i eliteserien.

Espen Lund Næss hadde en god mulighet, men bommet for Sogndal, før Ryan Doghman igjen var frampå for Raufoss. Denne gang med et hodestøt som keeper måtte fiste til cornernede ved stolperota.

Raufoss lå godt samlet med laget og jobbet steinhardt, men Sogndal var uhyre nær scoring da Ole Kristian Lauvli måtte gi retur på et hardt skudd, og Bendik Bye fikk returen. Bye forsøkte å runde Lauvli, men skjøt i nettveggen.

De siste 20 minuttene ble et fyrverkeri av en kamp i ammunisjonsbyen. Begge lag hadde store sjanser og begge ville angripe. Innbytter Teniste hadde en god mulighet og Bendik Bye to gode sjanser for Sogndal. På den siste av Byes sjanser reddet Marius Alm på streken.

Raufoss kontret og plutselig var Ryan Doghman alene med keeper på halvdistanse. Doghman lobbet over keeper og ballen så ut til å gå i mål da en forsvarsspiller rakk å klarer på streken. Doghman hadde også et brassespark fra åtte meter som kunne sendt Raufoss i ledelsen. Før Oppsal-gutten noe overraskende ble tatt av banen.

Avgjorde

Så skjedde det som så ofte skjer når «underdogs» ikke omsetter sjansene sine mot lag fra øyere divisjoner. Sogndals leiesoldat Espen Næss Lund fikk gå uforstyrret opp på et langt innkast og stusse inn 1–0 til eliteserielaget 12 minutter før slutt.

Da Bendik Bye løp fra Marius Alm og økte til 2–0 var årets cupfest over for Raufoss.

Til tross for tap og cupexit leverte Raufoss en meget god kamp. De var fullt på høyde med eliteserielaget i lange perioder, og det var effektiviteten som skilte de to lagene.

Tar Raufoss med seg samme kvalitet inn i søndagens bortemøte mot HamKam, kan det bli spennende på Briskeby.

Raufoss – Sogndal

2. runde NM

Raufoss – Sogndal 0–2 (0–0)

Scoringer: 0–1 Espen Lund Næss (79) og 0–2 Bendik Bye (81)

Raufoss' beste: Ryan Doghman

Sogndals beste: Gilbert Koonsom

Gule kort: Steffen Hjelmtvedt og Marius Alm, Raufoss

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn – god

Raufoss: Ole Kristian Lauvli – Eduardo Cruz, Armin Aganovic, Marius Alm, Steffen Hjelmtvedt (Fredrik Greve Monsen 26.) - Nicolai Fosso Fremstad, Petter Senstad, Kristian Lønstad Onsrud (Martin Petterson Heiberg 54.) - Ryan Doghman (Emile Dadjo 76.), Anton Henningsson, Papa Sow