Hans nåværende åremål går ut til sommeren 2025, og med denne forlengelsen vil Thorleif Linhave Bamle fortsette i teatersjefjobben fram til sommeren 2030.

Årsaken til den lange tidslinja er i følge Teater Innlandet at det er så lang planleggingshorisont i teateret.

– Det er to år og en drøy måned til åremålet går ut. Skulle det ha blitt utlyst ledig teatersjefstilling måtte den ha kommet allerede senvinter/vår 2023. Derfor blir forlengelsen gjort nå, forklarer kommunikasjonsrådgiver Arve Fuglum.

Tydelig

Styreleder Anne Enger er svært tilfreds med at Thorleif Linhave Bamle fortsetter som teatersjef, og er glad for den kontinuiteten dette gir teateret.

Les også Terningkast 6

Kommer til å bli husket for dette stykket

– Thorleif er en sterk og tydelig teatersjef, med høye ambisjoner på kunstens vegne. Hans første to år i Teater Innlandet var preget av pandemi og en utfordrende streik. I samme periode klarte teatret like fullt å produsere flere kritikerroste forestillinger, samt etablere en ny og viktig nasjonal festival, sier Enger i en pressemelding.

Våren 2022 mottok teatret også Heddaprisen for Karons Sandkasse.

– Ambisjonene er store, og vi kan glede oss til sterke kunstneriske opplevelser i årene som kommer, sier styreleder Anne Enger.

Ydmyk

Thorleif Linhave Bamle legger ikke skjul på at han er glad for å gå på en ny runde som sjef for regionteateret.

– Jeg er svært takknemlig og ydmyk for den tilliten styret har gitt meg gjennom krevende tider, og nå også videre inn i framtiden, sier teatersjefen.

– Selv om utfordringene har stått i kø, har det vært en udelt positiv opplevelse å komme til Teater Innlandet. Et hus med så mange dedikerte og dyktige medarbeidere gjør at jeg har stor tro på at vi skal ta store steg også i framtiden, sier han.

Les også Terningkast 6

Melissa Horn fikk damene med på mannejakt i Fjellhaven

– Teater Innlandet har, med solide eiere i ryggen, et stort potensial – både regionalt og nasjonalt. Jeg gleder meg stort til å fortsette det gode samarbeidet med våre ansatte, og til arbeidet med å nå ut til vårt publikum i en stor region, sier Thorleif Linhave Bamle.