(Gudbrandsdølen Dagningen)

Ved 14-tiden onsdag pågår søket etter den savnede mannen fortsatt for fullt. Det har vært vaktskifte hos politi på stedet og ny innsatsleder Roger Haugen forteller at de nå har bedt Heimevernet om bistand.

Det har vært omfattende søk fra helikopter hele dagen. Hovedredningssentralens helikopter har returnert til Ørlandet, men Luftambulansen driver fortsatt med søk.

Røde Kors har tilkalt frivillige helt fra Lillehammer og hundepatruljer har kommet helt fra Elverum.

- Vi har ingen vitneobservasjon av mannen, og ønsker tips fra publikum, sier Haugen.

En mann i 20-årene er meldt savnet etter at han gikk en kveldstur fra et hytteområde på Lusæter i Sel kommune ved Lemonsjøen og fjelltoppen Gråhøe i Vågå kommune.

Mannen gikk ut på en kortere kveldstur tirsdag kl 19.30, men kom ikke tilbake til hytta som avtalt. Han skal være kledd i en oransje shorts og hvit T-skjorte. Han skal også ha hatt blå sportstape på knærne. Han er mørk blond og 180 cm høy.

Er ikke kjent i området

Ved 23-tiden ble politiet kontaktet og mannen meldt savnet. Ved 04-tiden ble det satt inn politihelikopter for å søke etter mannen, med håp om at han skulle være lett å se fra lufta.

Søket ga ikke resultater og det ble satt inn letemannskap fra bakken. Det er både Røde Kors-mannskap fra Sel, Lom og Vågå og frivillige med redningshund.

– Mannen skal ikke være godt kjent i området. Han var på hyttetur sammen med andre i familiær tilknytning, forteller operasjonsleder ved Politiet i Innlandet, Haagen Løvseth.

Ved 8-tiden blir politiets helikopter byttet ut med Luftambulansen som vil fortsette søket fra lufta.

Rundt kl 10 kom også et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Ørlandet. De overtar etter Luftambulansen.

Ved 13-tiden er mannen fortsatt ikke funnet. Politiet ønsker tips og observasjoner.

Har lett med drone

Politi på stedet, Jo Øien, forteller til GD at det er tett furuskog under tregrensa, og i fjellet er det store steiner, så det er litt vanskelig å søke fra lufta.

– Vi har konsentrert oss om området rundt Gråhø i første omgang. Vi har også hatt en drone oppe i søket. Det er et par hundepatruljer og seks-sju bakkemannskaper fra Røde Kors som leter langs bakken, sier Øien.

Det er pent vær i området, og bart helt opp til toppen av Gråhø. I natt skal det ha vært ned i 3-4 plussgrader. Mannen hadde hverken yttertøy, sekk eller mobil med seg på turen.

Var på toppen av fjellet

Den savnede mannen skal ha vært på toppen av Gråhøe. Det er funnet hans signatur i en turbok.