– Vi har store utfordringer med stormen som feide over vårt område. På grunn av store og alvorlige feil vil det ta dager før alle har fått tilbake strømmen, melder Etna nett på sine nettsider.

Også for Griug i Valdres er det store utfordringer.

– Jeg vil tro at mellom 500 og 600 er uten strøm, men det er grove tall. Det er mange stolper og linjer som har røket, og det vil ta tid før vi får alle tilbake på nett, sier fagansvarlig for nett Eivind Hauglid.

– Vil alle få strømmen tilbake i dag?

– Det får vi håpe, men det kan jeg ikke garantere. Dette er store og omfattende feil som vil være tidkrevende å rette. Vi har hentet inn ekstra mannskaper og jobber med å rette feilene, sier Hauglid.

Ber om tilbakemelding

I en statusoppdatering mandag morgen skriver Etna nett at de stort sett har fått høyspentnettet opp å gå, men at de fortsatt har utfordringer i Sør-Etnedal, Fjellsbygda, Sørum og Kleivgardsområdet.

– Dette jobbes det med. Lavspentfeil vises ikke på avbruddskartet vårt, og vi er avhengige av å få tilbakemelding om ledningsbrudd, trefall og liknende, skriver Etna nett.

I 10.30-tida var det under 200 personer uten strøm i Etnedal.

Trær og strømledninger falt over veien. Verken mobilnett eller strømnett virket. Stormen skapte ville tilstander 5 km sør for Bruflat i Etnedal. - Det er et under at ingen mistet livet, sier folk til OA.

Mange uten strøm

Griug jobber også med å få på plass strøm til sine abonnenter, men har ingen oversikt som viser hvor mange som for tiden er uten strøm. Siste oppdatering fra Griug kom søndag kveld.

– De som ikke har fått strømmen igjen nå vil ikke få den tilbake i kveld. Vi starter opp igjen i morgen tidlig med full bemanning i alle ledd, skriver de på sine nettsider.

En i Gran

Områdene det gjelder er Tisleidalen – Fløten – Nøsen, de som er koplet til trafoen ved Fossen camping i Holdalsfoss, Frestad, Skoltefoss, Skammestein, Lund sør for Moane, En trafokrets i Ellestadbygda ved Lomen.

Ingen av kundene til Elvia er uten strøm mandag morgen, mens en av kundene til Glitre i Gran er strømløs på morgenkvisten.