(GD) Onsdag morgen gjorde Helmersen fra Østre Gausdal det han pleier å gjøre. Han kjørte ungene til barnehagen før han skulle videre til jobben i Lillehammer.

Da de små var levert, kom han på at han hadde glemt jobbsekken og kjørte hjemom for å hente den.

– Litt nord for bommen på fylkesvegen merket jeg at det luktet og kom røyk fra dashbordet. Jeg åpnet luka til hanskerommet, og da veltet røyken ut. Jeg smelte den igjen og tenkte at jeg så fort som mulig måtte finne et sted å stanse, forteller han til GD etter å ha vært på rutinemessig helseundersøkelse hos lege.

– Alt var bra med meg, ifølge legen, sier gausdølen.

Svingte av ved kirka

Det er ikke flust med avkjøringer eller lommer langs fylkesveg 255. Derfor åpnet han vinduene for å få ut røyken. I busslomma rett nedenfor avkjøringen til Fåberg kirke svingte han inn og parkerte.

– Jeg tenkte jeg skulle ta med meg vognkortet og den gule refleksvesten som lå i hanskerommet. Men det eneste jeg rakk var å raske med meg sekken og mobiltelefonen, putte bilnøkkelen i lomma og komme meg ut. Det første jeg gjorde var å ringe brannvesenet, og da brant det allerede godt i bilen.

Helmersen sier det neppe tok mer enn ca. et minutt fra han merket den første røyken til bilen sto i flammer.

– Jeg er glad jeg ikke behøve å kjøre lenger. Jeg sa til politiet som kom at jeg hadde tråkket ekstra på gassen da jeg kjente røyken fordi jeg ville komme raskest mulig til et sted der det var mulig å stanse og komme meg ut av den.

Han forteller også at det ikke tok mer enn maks 10 minutter fra han ringte brannvesenet, til brannmannskapene kom fram og startet slokkingen.

– Bare en bil

– Det var ingen gammel bil?

– En 2012-modell som hadde gått ca. 130.000 kilometer. Har aldri før opplevd at det har vært noe tull med den ut over sånne vanlige service-ting. Derfor er det umulig for meg å si hva årsaken til brannen var, før bilen blir skikkelig undersøkt.

– Du mistet en stor og fin BMW SUV?

– Jeg har vært kjempefornøyd med den. Men tross alt bare en bil og en død ting. Ingen ble skadet. Jeg er glad dette ikke skjedde på veg til barnehagen med unger i bilen.

– Var det spesielle gjenstander, papirer og kort du ikke fikk med deg ut?

– Egentlig bare barnesetene, men de kan erstattes.

– Ingen kosedyr etter barna?

– Heldigvis ikke.

Ringte kona

Kim Helmersen forteller at han ringte kona etter at han hadde meldt fra til brannvesenet.

– Hun satt i møte, så jeg sendte en melding med et bilde av den brennende bilen. Da tok det ikke lang tid før hun ringte meg opp.

– Hva sa hun?

– Det første hun spurte var hvordan det hadde gått med meg. Siden hun også jobber i byen, drar jeg bort på arbeidsplassen hennes og låner bilen slik at jeg får kommet meg til min egen jobb, i Fakkelgården. Det neste må bli å ordne meg leiebil inntil videre.

– Har du sett bilen din etter at flammene var slokket og den ble hentet av bergingsbil?

– Nei. Men de fortalte meg at alt inni var utbrent. Til og med rattet hadde smeltet. Utrolig hvor fort en bilbrann utvikler seg og hvor ødelagt bilen kan bli både ut- og innvending, sier Kim Helmersen.