Vant andrepris i Unge forskere

2. PRIS: Maddie Tveite fra Gjøvik kom på delt andreplass i finalen i Unge forskere.

2. PRIS: Maddie Tveite fra Gjøvik kom på delt andreplass i finalen i Unge forskere.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag var det finale i Unge forskere 2017. De to deltakerne fra Gjøvik videregående skole stakk av med hver sin andrepris i klassen for naturvitenskap og teknolog.

DEL

Både Luka Grujic og Maddie Tveite går tredje året på IB-linja ved Gjøvik videregående skole og har fysikklærerMaciej Pietka som sin veileder. Det var fysikklæreren som oppmuntret elevene til å sende inn sine skoleoppgaver til konkurransen. Det gjorde han lurt i. To av dem gikk altså nesten helt til topps i finalen.

Luka Grujic har forsket på banen til en masse som er festet til et tau.

I juryens begrunnelse heter det at prosjektet var godt gjennomført og at kandidaten demonstrerte eksperimentelle og teoretiske ferdigheter. Juryen fastslår at arbeidet er velskrevet og lett å følge i alle detaljer. 18-åringen har vist en god forståelse for begrensningene i eksperimentet, bemerkes det.

Maddie Tveiteleverte et teoretisk og eksperimentelt fysikkprosjekt, der hun undersøkte den elektrostatiske kraften mellom to ladde, ledende kuler.

Juryen tildelte 18-åringen andrepris ut fra følgende begrunnelse: «Dette er et godt gjennomført eksperimentelt og teoretisk arbeid. Eksperimentene gir gode og reproduserbare resultater. Den teoretiske modellen er grundig diskutert og vitner om god forståelse for fysikkfaget og gode matematiske ferdigheter».

LES OGSÅ: To gjøvikensere i finalen til Unge Forskere-konkurransen

Artikkeltags