Gå til sidens hovedinnhold

OA vil ha foreningslivet med på laget

Artikkelen er over 2 år gammel

– Om du er med i en frimerkeklubb, syklubb eller «hva som helst»: Send oss stoff og du kan få det publisert, oppfordrer ansvarlig redaktør Erik Sønstelie.

Med frontsjef Mina Therese Watz som prosjektleder, lanserer Sønstelie nå Oppland Arbeiderblads Kulturhus og Samfunnshus. Det er i praksis to nye seksjoner i avisa både digitalt og på papir, og en utvidelse av prosjektet Klubbhuset fra i fjor.

– De gode erfaringene med Klubbhuset førte til at vi ønsker å gå videre med satsningen. Vi ser at det gir muligheter til å dekke aktiviteter som ingen mediehus ellers har sjanse til å rekke over, forklarer han.

Klubbhuset er for idrettslivet, Kulturhuset og Samfunnshuset er ment å skulle favne over det meste annet som rører seg blant Vestopplands frivillige.

Ingen sovepute

– Dette er en kjempemulighet for alle lag og foreninger til å fronte det de driver med, synes Mina Watz.

Prinsippet er at aktørene selv sender inn tekst, bilder og videoer av sine aktiviteter, når de har nyhetens interesse for andre. Det gjøres på enklest mulige vis: Et klikk på seksjonens logo i nettavisa leder direkte til publiseringsverktøyet.

– Det er ingen sovepute for OA, vi skal løpe rundt like mye som før. Det er bare et ønske fra vår side om å speile enda mer av det som skjer i distriktet, og benytte dagens teknologi til å oppnå det, påpeker Sønstelie.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Møtes personlig

I tillegg til seksjonene som finnes under menyknappen på toppen av nettavisa, har OA opprettet tre tilhørende Facebook-grupper med samme navn.

– Der kan medlemmene kommunisere med oss og få svar på ting de måtte lure på store deler av døgnet, forklarer redaktøren.

Tirsdag var representanter for hele 60 lag og foreninger samlet i OAs lokaler på Rambekk for nærmere informasjon om prosjektet, en liten innføring i fototeknikk og grunnleggende journalistikk, og en drøfting av hva begge parter kan få ut av samarbeidet.

Det legges opp til slike samlinger en til to ganger i året.

Gratis å lese

– Vi fikk veldig mange fine innspill tirsdag på hva vi kan gjøre, og god respons på vårt initiativ. Folk var overrasket over hvor enkelt publiseringssystemet er å bruke; noen skrev og leverte artikler på mobilen sin der og da, forteller Erik Sønstelie.

Tilsendt stoff som vurderes som interessant nok for mange nok av redaksjonen, framheves på nettavisas front i tillegg at artiklene er å finne i seksjonene og kan komme ut i papirutgaven. Alt er dessuten åpent/gratis, slik at det kan leses og deles av alle uavhengig av abonnement.

– Vi skal bli flinkere til å synliggjøre bidrag fra de ulike «husene» enda mer på fronten enn vi kanskje har vært nå i oppstartfasen, lover Mina Watz.

Søker sponsor

OA er sponsor for en rekke arrangementer i Vestoppland, innen både idrettslivet og foreningslivet.

– Nå jakter vi selv på sponsor til driften av Klubbhuset, Kulturhuset og Samfunnshuset, slik at vi kan styrke dem ytterligere. Sponsingen kan for eksempel gjøres ved langsiktig firmaprofilering i de aktuelle seksjonene, bemerker Erik Sønstelie.

Han ønsker også å få fram at avisa har innført en metode for foreningslivet til å tjene penger på bistå OA med øke opplagstallene. Ved å selge abonnementer kan man få 70 prosent av abonnementsprisen i klubbkassa. For eksempel vil salg av ti komplette årsabonnementer gi nesten 24.000 kroner til klubben.

Kommentarer til denne saken