– Å sende jobbsøknaden inn på riktig tid på dagen kan femdoble sjansene dine til å få jobben. Her er tidspunktet

SØK MELLOM 06.000 OG 10.00: En analyse av 1600 jobbsøknader viser at det er stor forskjell på når søknaden blir sendt og sjansen for å bli kalt inn til intervju. Generelt er morgenen mye bedre enn ettermiddagen.

SØK MELLOM 06.000 OG 10.00: En analyse av 1600 jobbsøknader viser at det er stor forskjell på når søknaden blir sendt og sjansen for å bli kalt inn til intervju. Generelt er morgenen mye bedre enn ettermiddagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[Side 3]: Å søke på nye jobber er nærmest en heltidsjobb i seg selv. Men om du sender inn søknader etter arbeidstid, kan det hende du saboterer sjansene dine for å lande jobben.

Ifølge en analyse av 1600 jobbsøknader fra rådgiverselskapet TalentWorks, viser det seg at tidspunktet søknaden sendes inn på kan ha stor betydning.

Ifølge analysen er 19.30 om kvelden det absolutt verste tidspunktet å sende inn en søknad på.

Det var bare tre prosent sjanse for at søkere som sendte inn søknaden på dette tidspunktet ble kalt inn til intervju.

Faktisk ga alle søknader som ble sent inn etter klokken 16.00 bare fem prosent sjanse (eller lavere) for å bli kalt inn til intervju.

Så når bør søknaden sendes inn?

Å søke på en jobb før klokken 10.00 om formiddagen kan femdoble sjansen dine til å bli kalt inn til intervju, skriver TalenWorks i en blogg.

Her er hovedfunnene fra analysen av de 1600 søknadene:

  • Det beste tidspunktet å sende inn en søknad på er mellom 06.00 og 10.00. Dette skal gi en 13 prosents sjanse til å bli kalt inn til intervju.
  • Etter klokken 10.00 synker sjansene med ti prosent hver halvtime.
  • Sjansene tar seg svakt opp igjen rundt lunsjtider.
  • Klokken 19.30 er det absolutt verste tidspunktet å sende inn en søknad på. Sjansen for å bli kalt inn til intervju sank til tre prosent.

Et vesentlig poeng med tidsrommet 06.00 til 10.00 er å treffe morgentidspunktet for den potensielle arbeidsgiveren. Om en bommer på den, bortfaller effekten, skriver selskapet.

Dette er en mer aktuell problemstilling i USA som har ulike tidssoner, men det skader ikke å gjøre litt research før du sender inn jobbsøknaden her til lands også.

Jennifer Liu i finansselskapet LearnVest skriver i en artikkel for Business Insider at målet med å sende søknaden tidlig er å havne øverst i innboksen til arbeidsgiveren.

Har du skrevet ferdig søknaden om kvelden etter jobb, er rådet altså å vente med å sende den til morgenen dagen etter.

Kilder: TalentWorksBusiness Insider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken