Hvis du skader deg på treningssenteret, hvem har da ansvaret?

Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Forbrukerrådet går nå ut med tips om du skulle være av de uheldige som skader deg på treningssenteret.

DEL

De fleste er nå er i gang med nyttårsforsettet sitt. For mange innebærer det full fart på treningssenteret. Tall fra Forbrukerrådet viser at tre av ti nordmenn er medlem hos et treningssenter, og at tolv prosent av medlemmene opplever skader.

Forbrukerrådet forteller nå om en fersk avgjørelse hvor Høyesterett kom frem til at mindre til moderate skader, som skyldes trening og fritidsaktiviteter, er noe du må regne med. Dette er motsatt av hva lagmannsretten kom til i sammen sak.

– I slike tilfeller må du selv dekke det skadene koster deg. Med mindre du kan bevise at treningssenteret har forsømt vedlikeholdet av utstyret, så er det i utgangspunktet forbrukeren som har risikoen for mindre til moderate skader, sier jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Jurist, Thomas Iversen, hos Forbrukerrådet har følgende tips hvis uhellet er ute:

  • Det er viktig å dokumentere hva som har skjedd, slik at du stiller sterkere overfor treningssenter, forsikringsselskap og i en eventuell rettssak.
  • Hvis du skader deg som følge av defekt utstyr, sørg får å ta bilder og note hva som har skjedd både med utstyr og eventuelle synlige personskader.
  • Ta kontakt med ansatte på senteret, samt lege ved behov
  • Du trenger ikke gå til rettssak for å kreve erstatning om du er skadet som følge av feil hos treningssenteret. Forbrukerrådet kan mekle mellom deg og treningssenteret, og den tjenesten er gratis.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken