Før runden i OBOS-ligaen: Disse lagene er i best form før innspurten

SNYTT?: Snorre Strand Nilsen scoret sitt sjuende seriemål i kampen mot Strømmen søndag. Han er toppscorer for Raufoss, og i denne situasjonen mente backen at han ble snytt for straffespark tidlig i første omgang. Foto: Knut Befring

SNYTT?: Snorre Strand Nilsen scoret sitt sjuende seriemål i kampen mot Strømmen søndag. Han er toppscorer for Raufoss, og i denne situasjonen mente backen at han ble snytt for straffespark tidlig i første omgang. Foto: Knut Befring

Av

Med tre runder igjen av 1. divisjon er det fortsatt stor spenning. Hvem rykker direkte opp, hvem sikrer kvalifisering og hvem rykker ned? Her er høstens formtabell før alt skal avgjøres.

DEL

Et av de største spørsmålene er hvem av Sandefjord og Start som kaprer den siste plassen bak opprykksklare Aalesund. Sandefjord har tre poengs forsprang på Start før de tre gjenværende kampene. På formtabellen (siste fem kamper) er det nettopp Sandefjord som topper med fire seirer og én uavgjort. Start ligger på 5.-plass med 3-1-1.

– Alt tror jeg avgjøres i kampene Start og Sandefjord har borte mot AaFK. Slår Start AaFK på lørdag, kan alt skje. Men taper Start på lørdag, kan Sandefjord sette champagnen på kjøl, sier Eurosport-kommentator og 1.-divisjonsekspert Amund Lutnæs til NTB.

Start er garantert 3.-plass, som gir den enkleste veien i opprykkskvalifiseringen. De tre siste plassene står i realiteten mellom sju lag. Dette mye på grunn av Ull/Kisa og HamKams gode form med henholdsvis 4.- og 6.-plass på formtabellen, samt KFUM og Raufoss’ magre fangst i høst.

– KFUM tror jeg kaprer 4.-plassen, som vil være en fantastisk sesong for Oslo-laget. Nest-Sotra og Kongsvinger tror jeg ender på 5.- og 6.-plass, spår Lutnæs.

I bunnen er det Strømmen, Notodden og Skeid som vil havne på 13.-plass, nedrykkskvalifisering og direkte nedrykk. I denne striden er Strømmen for øyeblikket på trygg grunn med Notodden ett poeng bak. Fem poeng lenger ned ligger Skeid, som har en tøff jobb foran seg om de skal holde plassen i den nest øverste divisjonen.

– Jeg tror det blir nedrykk for Tom Nordlie og co., mens jeg tror Notodden tar den sikre plassen.

Formtabellen siste fem kamper

(Vanlig tabellplassering i parentes)

1) Sandefjord, 13 poeng (2)

2) Aalesund, 13 poeng (1)

3) Nest-Sotra, 12 poeng (5)

4) Ull/Kisa, 11 poeng (9)

5) Start, 10 poeng (3)

6) HamKam, 9 poeng (10)

7) Sogndal, 7 poeng (6)

8) Strømmen, 7 poeng (13)

9) Sandnes Ulf, 6 poeng (12)

10) Kongsvinger, 6 poeng (7)

11) Notodden, 5 poeng (14)

12) Jerv, 4 poeng (11)

13) KFUM, 3 poeng (4)

14) Raufoss, 3 poeng (8)

15) Skeid, 2 poeng (15)

16) Tromsdalen, 1 poeng (16)

De to godbitene

Aalesund – Start:

Det er umulig å komme utenom denne kampen lørdag kveld. AaFK spiller første kamp på hjemmebane etter å ha sikret opprykket forrige runde, og motivasjonen bør være på topp: Poengrekorden i 1. divisjon er på 74 poeng, og det er innen rekkevidde for Lars Bohinens menn med tre kamper igjen og 70 poeng. Rekorden er det nettopp Start som har fra 2004-sesongen. De gulkledde har tre poeng å hente på Sandefjord i opprykkskampen. Denne blir viktig!

Ull/Kisa – Sandefjord:

Hjemmelaget har sprudlet den siste tiden. Ubeseiret siste fem og 4.-plass på formtabellen. Ligger fem poeng bak 6.-plassen som gir opprykkskvalifisering, som fortsatt er mulig for de gule og grønne fra Jessheim. Tre poeng til Ull/Kisa vil i så fall bety at Sandefjord kan sette seg i en skummel posisjon i opprykkskampen om Start skulle vinne over AaFK. Her er det mye på spill for to velspillende lag.

Topp 5 på NTB-børsen

1) Niklas Castro (AaFK): 6,33

2) Stian Sortevik (KFUM): 6,15

3) Robin Rasch (KFUM): 6,00

4) Pape Habib Gueye (AaFK): 5,89

5) Daníel Leó Grétarsson (AaFK): 5,77

Topp 5 målscorere

1) Pontus Engblom (Sandefjord): 18

2) Adem Güven (Kongsvinger) 16

3) Niklas Castro (AaFK): 15

4) Kent Håvard Eriksen (Sandnes Ulf): 13

4) Aron Sigurdarson (Start): 13

Topp 5 målgivende pasninger

1) Stian Sortevik (KFUM): 12

2) Niklas Castro (AaFK): 10

3) Aron Sigurdarson (Start): 10

4) Ingvald Halgunset (Sandnes Ulf): 9

5) Robin Rasch (KFUM): 8

Runde 28

Lørdag:

Aalesund – Start (kl. 18.30)

Søndag:

Jerv – Nest-Sotra (14.00)

KFUM – Kongsvinger (14.00)

Notodden – Tromsdalen (14.00)

Ull/Kisa – Sandefjord (15.00)

HamKam – Strømmen (18.00)

Raufoss – Sogndal (18.00)

Sandnes Ulf – Skeid (18.00)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags