Gå til sidens hovedinnhold

For grovt om Hunn, Bjørnstad

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Overraskelsen var stor da jeg i OA for 8. desember, leste at utvalgsleder for «Kultur, eiendom og teknisk», Kjersti Bjørnstad, i omtalen av Hunns fortid og framtid, karakteriserte tiden som husmorskole (1908-25) som den «lyse perioden», versus spesialskoletiden (1934-74), som «den mørke». Min første tanke var: Hvor har Bjørnstad denne informasjonen fra? Dernest slo det meg at dette framstår som nok et bidrag til stigmatisering av tilbud til vanskeligstilte, karakterisert av en av våre fremste tillitsvalgte. Det er altså et skoletilbud det er snakk om her, og ikke en konsentrasjonsleir!

Etter min oppfatning gjenspeiler Bjørnstads karakteristikk middelalderske oppfatninger, som ofte tegnet et dystert bilde om barndommen, utsprunget av troen på arvesynden. Den skulle tuktes ut av de små. Mye mer kunne ha vært sagt om hvordan urgamle fordommer får leve videre iblant oss. Bjørnstads omtale rammer både tidligere elever og personalet på denne skolen. Det er synd at den slags kommer fra en av våre fremste tillitsvalgte.

Kommentarer til denne saken