Før Anne Marit (56) rakk å starte i jobben som Nortura-sjef, har hun provosert kjøttprodusenter

NORTURA-SJEF: Anne Marit Panengstuen fra Totenvika startet 2. september som Nortura-sjef.

NORTURA-SJEF: Anne Marit Panengstuen fra Totenvika startet 2. september som Nortura-sjef. Foto:

Anne Marit Panengstuen fra Totenvika startet i sin nye jobb 2. september. Uttalelser i et intervju med Bondebladet har provosert norske kjøttprodusenter.

DEL

– Jeg spiser ikke veldig mye kjøtt, og i hvert fall ikke rødt kjøtt, sa Panengstuen til Bondebladet for en tid siden.

Det er denne uttalelsen som har provosert kjøttprodusenter. Til Nationen sier styreleder Erling Gresseth i storfekjøttprodusentorganisasjonen Tyr at uttalelsen antakelig er den dårligste formuleringen i historien.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg har vært hele livet mitt i norsk landbruk, og hvis det sitatet stemmer, så vil jeg påstå at det er den verste uttalelsen jeg har sett i norsk landbruks historie. Hun skal inn og ta over et stort konsern, som omsetter for 23,5 miliarder i året og har 18.000 eiere. Det første hun gjør er å fornærme storparten av dem, sier Gresseth til Nationen.

56-årige Panengstuen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom og har 33 års fartstid fra Siemens, der hun de siste fem årene har vært administrerende direktør. Det er en stund siden det ble offentliggjort at hun blir ny konsernsjef i Nortura.

Til Nationen avviser totningen at hun er negativ til rødt kjøtt.

– Hvis man løsriver det sitatet fra resten, så kan det høres ut som en anbefaling slik det er formulert. Det er det overhodet ikke ment som. Jeg vet like godt som de fleste andre at norsk storfe er langt mer bærekraftig enn de fleste andre land, og det er jeg stolt av og har tenkt å framsnakke fra dag en i min jobb, sier hun.

2. september hadde hun sin første arbeidsdag.

Artikkeltags