Gå til sidens hovedinnhold

Folksomt under Vardalsstevnet 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var ikke mange ledige plasser i Vardal menighetshus søndag 16 juni, da Haug misjonsforening av Norsk Luthersk Misjonsamband arrangerte Vardalsstevnet 2019.

INNSENDT

Helge Steinset ønskes velkommen, og blant gjestene og programholdere, var Eva og Hans Gjesdal, og ikke minst tidligere generalsekretær Egil Grandhagen som holdt dagens andakt. Blant deltakere var også tidligere sokneprest i Østre Toten, Arne Paulsen.

Forsamlingen sang så: «Jeg vil prise min gjenløser»

Steinset leste fra brevet til Hebredeerne, 9.kap, 14 vers: «Hvor meget mere skal da Kristi blod, han som ved en evig ånd bar seg selv frem som et ulastelig offer for Gud, rense eders samvittighet fra døde gjerninger til å tjene den levende Gud!». Helge Steinset gjorde det klart at det ikke er snakk om offer for synd, våre synder er tilgitt, Gud trenger ikke noe mer offer. -Vi får lov til å komme til Jesus Kristus med våre nye synder, avrundet Steinset.

Eva og Hans Gjesdal underholdt med mye sang og musikk av kjente evangeliske sanger, før Egil Grandhagen holdt sin andakt. Grandhagen tok sitt utgangspunkt i Apostlenes gjerninger, kap. 17 fra vers 16. Det var Solveig Grandhagen som leste disse versene, der vi leser om Paulus som ventet på folk i Aten, vers: 17: «Han holdt samtaler i synagogen med jødene og dem som dyrket Gud, og på torvet hver dag med dem han traff på».

For det er han vi lever for fortsatte andaktsholderen. Paulus var på misjonsreise til Aten, han brukte tiden, og forkynte evangeliet om Jesus Kristus.

Han levet og nytte livet slik det var, og understreket at Gud bor i oss, han er en del av kroppen vår. Paulus forkynte for hedningene og for alle som ikke kjente Gud, Paulus forkynte den sanne Gud, sa Egil Grandhagen.

Grandhagen sa at Gud er skaperen, sporene vi ser i den vakre naturen vår, og i samvittigheten, og i Blåveisen i Fluberg sa Grandhagen. Livsgrunnlaget for menneskene som han har skapt, Gud har ordnet det til menneskenes beste. - Det er fantastisk å se hva Gud har skapt, alt er så flott!

- Hvorfor gjorde han dette, spurte Grandhagen? Jo, for at vi skulle søke Gud, han er ikke langt borte fra en eneste en av oss. Han tek ikke glansen av livet, lærte vi. Min Gud er jordens Gud. Det å bli en kristen, var å komme hjem.

Alle mennesker har del i lengselen etter Gud, slik de opplevde etter Paulus sin preken i Aten. Gud er på letning til et menneske. Han er en personlig Gud som vil oss alle vel, og han viser oss sin nåde overfor oss mennesker.

- Forkynner dommen, omvendelsen og oppstandelsen, Gud sendte sin egen sønn til å dø i stedet for meg. Budskapet er å rekke ut en tom hånd, han vil møte oss der gjennom Jesus liv og oppstandelse, avsluttet generalsekretær Egil Grandhagen, som understreket at vi skal glede oss over budskapet som gjelder alle mennesker. Slik er evangeliet,slik er Gud.

Etter denne mektige andakten, ble sunget » For vår misgjerning ble han knust»

I kollekt til misjonen kom det inn Kr. 15.000. Til slutt underholdt Eva og Hans Gjesdal med sang ogmusikk. Helge Steinset takket for dette svært gode møtet, og for den store deltakelsen. Det ble opplyst at det blir stevne hos Solveig Nyseth søndag 4. august, der Egil Grandhagen er dagens taler, og hvor Gjenbruksmusikken fra Valdres deltar.

Kommentarer til denne saken