Flere lokale deltok i forrige uke på Landskappleiken i Vågå, og FolkemusikkUNG i Valdres stakk av med årets Gnist-pris.

Øystre Slidre Spel- og dansarlag tok flere gode plasseringer i klassen Dans hardingfele A, blant annet en fjerdeplass ved Stian Johan Roland og Tone Voldhaug. Mens prisvinnerne kom på en fin sjetteplass i lagdans junior.

Hallgrim Hansegård deltok i klassen Halling A, og fikk en andreplass med 97 poeng, mens Kenneth Lien stakk av med seieren i munnharpe senior med Jon Tharaldsen på tredjeplass. Begge fra Gjøvik Spelemannslag.

Satser ungt i Valdres

Gnist-prisen ble opprettet våren 2017, og er en pris som blir delt ut til et lag som driv med opplæring i folkedans for barn og unge. I år ble prisen delt ut under Landskappleiken i Vågå, og består av 15.000 kroner. Det er firmaet Efh Holding ved Eva Fischer som gir bort prisen.

Formålet med prisen er å støtte lag som jobber med å skape et godt læringsmiljø blant barn og unge som danser folkedans. Dette på en inkluderende måte uansett erfaringer og ferdigheter.

Årets vinner er FolkemusikkUNG i Valdres, og juryen hadde dette å si om vinnerlaget:

– De har greid å få til gode samarbeidsavtaler med kommunene slik at både miljøet og kulturskolene er mer bevisst på hvordan økosystemet rundt folkemusikken og folkedansen fungerer. Å se samholdet i en slik ung gruppe er noe som gjør at vi kan se lyst på framtida for et folkemusikk- og folkedansmiljø.