Gå til sidens hovedinnhold

Søndag blir det skigåing på Valdresbanen i Land og på Toten

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere har «Gå ta banen»-arrangementet blitt avlyst på grunn av snømangel. Nå er det stedvis for mye snø.

– I år er ikke snømangel noe problem. «Gå ta banen»-arrangementet gjennomføres søndag i alle fire kommunene langs Valdresbanen mellom Eina og Dokka, fastslår «folkehelsegeneral» og primus motor for arrangementet, Jens A. Mørch.

Liv og røre

– Det er flotte oppkjørte spor i jernbanetraseen så langt det har vært mulig. De store snømengdene har ført til at trær har knekt eller bøyd seg over traseen flere steder. Dette gjelder særlig i traseens midtre del mellom Bjørnerud og Odnes, sier Mørch.

Dette setter likevel ingen demper på søndagens arrangement, der det blir liv og røre på alle stasjoner langs den nedlagte jernbanetraseen fra Eina til Dokka.

Gå ta banen – for ei skiløype  

35 kilometer spor

– På grunn av snøforholdene har det i år dessverre ikke vært mulig å preparere sammenhengende løype mellom Eina og Dokka. Det er imidlertid et 23,4 kilometer langt dobbeltspor mellom Eina og Hov stasjoner. Fra Hov er det enkeltspor i vel fire kilometer nordover mot Bjørnerud stasjon og på den vel sju kilometer lange strekningen mellom Odnes og Dokka stasjoner. Strekningen mellom Bjørnerud og Odnes i Søndre Land er stedvis uframkommelig, opplyser Jens A. Mørch foran årets «Gå ta banen»-søndag.

 

Kommentarer til denne saken