Folkeakademiet er en landsdekkende organisasjon som hjelper lokale ildsjeler med å sette opp kulturarrangement der de bor, og i høst kan hans Vold Vikersveen, som er leder for Folkeakademiet Oppland-Hedmark, tilby alt fra forfattermøter til barnehageforestillinger på like mange arenaer.

Kåseri

– Alle arrangementene til Folkeakademiet er åpne for alle, sier han som i høst foreløpig har dette på planen:

Fredag 1. november kåserer Hans Olav Lahlum om den ferske biografien om Reiulf Steen på Frivillighetssentralen på Raufoss, mens Kirsti Maanum har noe for de minste kulturnyterne med «Bukkene Bruse og den vesle kalven». Torsdag 26. september besøker hun Hoffsvangen barnehage på Lena, Vestre Slidre Folkebibliotek får besøk lørdag 19. oktober før hun runder av på Gran bibliotek fredag 25. oktober.

Onsdag 9. oktober besøker tospannet Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik Hovli omsorgssenter i Hov med konserten de har kalt «Kjenne på lykka».

Lang tur

Den lengste turnélista har Elin Prøysen og Egil Johansson som også har mye materiale å ta av. «Prøysen og Sandbeck» heter konserten duoen skal ut på landeveien med, og de besøker Fjellvoll bo og servicesenter i Kolbu og Vestre Slidre kulturhus henholdsvis formiddag og ettermiddag 4. november. To konserter på samme dag blir det også 7. november da de først besøker Hovli sykehjem/omsorgssenter før de utpå kvelden er klare for å underholde på Frivilligssenralen i Hov.

Fredag 8. november starter på Østre Toten sykehjem på Lena før duoen runder av dagen på Kafe Efesos i Storgata på Raufoss.