For et år siden våknet vi til at landet var stengt ned. Ingen hadde trodd det skulle gå et helt år uten at vi var ferdig. Ungdom har satt livet på vent, mange har blitt mer ensomme enn før pandemien og mange har mistet jobben og sliter økonomisk. Viruset rammet oss ulikt og rammet urettferdig, men alle og enhver har følt på konsekvensene.

Stortinget og staten har en stor jobb å gjøre og må starte nå. Det er ingen grunn til å vente til vi ikke har smitte eller alle er vaksinert. Vi må ta tak i konsekvensene krisen har forårsaket og det krisen har forsterket.

Folk flest har allerede betalt prisen for Covid-19, vi må ikke legge flere byrder på de.

Det er valgår og vi vil trolig fortsatt være påvirket av pandemi, konsekvenser og tiltak 6 måneder fra i dag, når vi går til valgurnene. De som danner regjering etter valget vet at framtidige pandemier og andre kriser kan ramme oss igjen og vi må derfor være rusta for dette og evaluere samtidig som det pågår. Det er ikke noe å vente på, som vi har sett tar dette lengre tid enn vi alle først trodde.

Derfor må endring og omstillingen skje i raskere tempo. Partiet Sentrum skal være en kraft for ansvarlig grønn omstilling.