– Politiet har fått tilgang til videobilder av flyulykken

PÅ PLASS: Statens Havarikommisjon var onsdag morgen på plass ved ulykkesstedet i Furnes.

PÅ PLASS: Statens Havarikommisjon var onsdag morgen på plass ved ulykkesstedet i Furnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag morgen kom Statens havarikommisjon for transport til ulykkesstedet i Furnes. Samtidig opplyser flyklubben at de har videobilder fra ulykka, som er gitt til politiet.

DEL

ØSTLENDINGEN: I løpet av tirsdag kveld og natt gjorde politiet seg ferdig med sine undersøkelser på ulykkesflyet, som styrtet i en åker i Furnes tirsdag ettermiddag.

Det var Ola Olavsen Nordgaard, 69 år og Elisabeth Lycke Holm, 39 år, begge bosatt i Hamarområdet, som omkom i flyulykken i Furnes tirsdag ettermiddag. Navnene frigis i samråd med de pårørende.

De avdøde vil bli obdusert.

Politiet foretar ordinær etterforskning og har kriminalteknikere på stedet utover dagen. Samtidig vil politiet fortsette med vitneavhør for å belyse ulykken. Politiet jobber også med tekniske undersøkelser og sikring av spor.

Politiet er i tett dialog med Havarikommisjonen i arbeidet på ulykkesstedet, opplyser politiet i en pressemelding onsdag formiddag.

Videobilder overlevert politiet

Lensmann i Ringsaker Terje Krogstad vil onsdag morgen ikke si noe mer om hva de mistenker at årsaken til ulykken er.

Han bringer imidlertid på det rene at flyet trolig var på vei mot Hamar flyplass.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med informasjon om de omkomne, men varsler at dette vil komme i løpet av onsdagen. Samtidig fortsetter undersøkelsene av flyet.

Styreleder i Hedmark flyklubb, Geir Magne Andersen, er sterkt preget av ulykken.

– Noe skjedde under innflyging til flyplassen vår, men vi vet ikke om det var en teknisk svikt eller en menneskelig svikt. Vi har et videokamera på flyplassen som fanget opp ulykken. Det som skjedde skal ikke skje, sier han.

Videoen er overlevert til politiet og havarikommisjonen, som er i full gang med å prøve å finne årsaken til at flyet styrtet.

Lensmann Terje Krogstad bekrefter at politiet har fått tilgang til videoen, men ønsker ikke å gå ut med detaljer, da det kan påvirke vitner.

- Videoen kan gi oss viktig informasjon i arbeidet med å finne årsaken til ulykken, sier han.

Klubben rammet igjen

Dette er den andre dødsulykken klubben rammes av.

For to år siden styrtet et fly i samme område. Også da mistet to personer livet.

– Med tanke på at klubben har vært rammet av to ulykker på kort tid, blir det gjort noen ekstra tiltak med tanke på sikkerhet?

– Vi har alltid sikkerheten i høysetet. Nå venter vi på årsaken til ulykken. Det vil kunne gi noen svar, sier Andersen

Onsdag ettermiddag åpner klubben dørene for medlemmer og deres nærmeste.

– Det er godt å kunne samles, for å snakke eller bare være der og stirre ut i lufta. Alle har ulike behov. Der vil vi også kunne svare på en del spørsmål som dukker opp, sier han.

Klubben har i overkant av 200 medlemmer i alle aldersgrupper.

Røket throttlestag, motorstopp og glatt rullebane 

Havarikommisjonen på plass

Onsdag morgen kom flere representanter for Statens havarikommisjon for transport til Furnes. De startet umiddelbart med sine undersøkelser.

– Krimteknikere fra politiet og folk fra Havarikommisjonen vil jobbe gjennom hele dagen med å undersøke flykroppen. Den vil så bli demontert og fraktet med til Havarikommisjonens lokaler, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til NTB.

Dette vil munne ut i en omfattende rapport – etter arbeid som kan ta rundt ett års tid, basert på tidligere erfaringer med liknende ulykker.

To personer bekreftet omkommet etter at småfly styrtet ved Furnes 

Flere vitner til ulykken

Flere vitner har meldt seg etter styrten.

– Et titalls vitner er avhørt eller i ferd med å bli avhørt. Noen av dem har sett hendelsen, mens andre har sett flyet i forkant av hendelsen og noen har hørt styrten, sier lensmannen.

Foreløpig ønsker han ikke å gå inn på hva vitnene har forklart eller hva som kan være årsaken til styrten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken