Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om mulige droner. Ved 6-tiden ble Bergen lufthavn stengt.

Rett før klokken 6.30 melder en journalist i Bergens Tidende om bord på et fly som skulle gått like etter klokken 6, at flyet er kjørt tilbake til gaten etter nye droneobservasjoner.

Klokken 6.35 bekrefter operativ sjef ved Flesland, Øystein Skaar, at Flesland er stengt.

– Det må gjøres løpende vurderinger om når vi kan åpne igjen, sier han.

Den første meldingen kom inn til politiet klokken 4.15.

Dobbelt så dyre gårdsbruk

Siden 2010 er gjennomsnittsprisen på landbrukseiendommer som selges fritt, mer enn doblet. Snaut 9.500 av landets drøyt 180.000 landbrukseiendommer skiftet eiere, skriver Nationen. Seks av ti ble overført til familien, mens rundt 2.500 bruk ble solgt fritt. Gjennomsnittsprisen på disse endte på 3,1 millioner kroner, mot 2,95 millioner kroner året før. I 2010 lå gjennomsnittet rett under 1,5 millioner kroner.

Amerikaner fengslet i Saudi-Arabia

En 72 år gammel amerikansk statsborger er dømt til 16 års fengsel i Saudi-Arabia for å ha lagt ut meldinger på Twitter med kritikk av landets myndigheter. Han er også ilagt 16 års reiseforbud etter at dommen er sonet. Mannen er bosatt i Florida og dro til Saudi-Arabia i november i fjor for å besøke familiemedlemmer. Der ble han pågrepet på flyplassen.

Saken knyttes til 14 meldinger han skrev på Twitter i løpet av de sju foregående årene. USA tok opp saken hans med Saudi-Arabia i desember i fjor, og har holdt tak i den på høyt nivå siden, foreløpig siste gang mandag denne uken, så langt uten noen løsning.

Estland: Russland trenger år på gjenoppbygging

Russland trenger trolig to til fire år på seg for å bygge opp igjen militæret til samme styrkenivå som før Ukraina-krigen. Det sa Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur på et besøk i Washington. Han ser for seg en lang krig og oppfordrer Vesten til å stå på Ukrainas side inntil landet seirer på vegne av «den frie verdenen», sa han.

USA selger olje fra lager

President Joe Biden kommer i dag til å kunngjøre tilførsel av 15 millioner fat olje til markedet fra USAs strategiske oljereserver. Det uttalte en høytstående tjenestemann i Biden-administrasjonen i natt. Det dreier seg om de siste 15 millioner fatene av til sammen 180 millioner fat som USA kunngjorde i vår, som svar på prisøkningen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, uttaler tjenestemannen.

USA og Mexico diskuterte migrasjon

Migrasjon var et sentralt samtaletema i en telefonsamtale mellom Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador og USAs president Joe Biden. Sikkerhet og økonomisk utvikling sto også på agendaen i samtalen, uttaler Lopez Obrador. Han beskriver samtalen med Biden som hyggelig og bekrefter at Biden skal delta på trepartsmøtet mellom Mexico, Canada og USA senere i år.

USA hjelper Cuba

USA gir humanitær hjelp til Cubas befolkning etter ødeleggelsene som ble utløst av orkanen Ian i slutten av september. Bistanden består av 2 millioner dollar i form av mat og andre nødvendige varer. Den kal leveres via uavhengige ikke-statlige organisasjoner som Røde Kors. Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez sier landet er takknemlig for hjelpen fra Washington.