Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt stor flomfare på Østlandet

Artikkelen er over 3 år gammel

Flomvarselet for en rekke vassdrag på Østlandet er nå på nest høyeste nivå, og fredag er det ventet regn. NVE betegner situasjonen som alvorlig.

Det er fremdeles stor flomfare i vassdragene på Østlandet. I et oppdatert flomvarsel torsdag holder NVE varselet for store deler av Østlandet på oransje nivå, som er det nest høyeste nivået.

«Kraftig snøsmelting og regn vil føre til ytterligere økning av vannføring i elver og bekker, særlig for elver som drenerer områder med snø. Dette vil også gjelde de store vassdragene.», heter det i varselet på Varsom.no.

– Dette er en alvorlig situasjon, sier vakthavende hydrolog Elise Trondsen i NVE til NRK.

Det er ventet at det kraftige regnværet som torsdag ligger over Vest- og Sørlandet vil bevege seg videre mot øst torsdag og fredag.

– Vi er veldig usikre på hvor denne nedbøren vil treffe, hvilke mengder som kommer, og hva slags effekt dette vil ha på vannstanden, sier Trondsen.

Det er nå satt oransje flomnivå for Trysilelva, Glomma ned til Rånåsfoss, Øyeren, Gudbrandsdalslågen og Drammensvassdraget. Det er det også i innsjøene Sperillen, Krøderen og Randsfjorden. Lokalt i mindre elver kan man få vannføring på rødt nivå fredag og lørdag.

På Rena camping i Hedmark har 55 campingvogner onsdag og torsdag blitt evakuert etter at Glomma har steget kraftig de siste dagene.

– Vi er alle spente på hvor stor flommen blir. Derfor er det viktig å være føre var. I 2013 kom den brått på noen få timer. Da ble flere vogner ødelagt, sier driver av Rena camping, Lars Ove Sveen, til Østlendingen.

Kommentarer til denne saken