Det var tirsdag kveld det kom inn trusler mot en rekke skoler og bedrifter over hele landet. Sørøst politidistrikt sier de ser truslene som uspesifikke, og de oppfordrer skoler og bedrifter til normal drift.

– Det har kommet trusler i åtte politidistrikt inkludert Sørøst politidistrikt i kveld. I vårt distrikt har det kommet rundt ti trusler, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til NTB.

Operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt sier til OA at trusler er kommet inn også til skoler i Innlandet, men han ønsker ikke å si hvilke.

Flere ganger

– Truslene er ikke troverdige. Vi har ikke iverksatt noen tiltak, sier Løvseth.

Truslene skal ha kommet på Instagram og ulike chattekanaler.

– Truslene framstår for politiet som forsøk på å skape frykt og uro. Vi anser ikke truslene som konkrete nok til å sette inn noen spesielle operative tiltak. Truslene vil bli etterforsket, sier Olsen til NTB.

Operasjonslederen sier at det kom mange trusler mot skoler og bedrifter, spesielt i det tidligere fylket Buskerud, også for en ukes tid siden, før det ble rolig en periode. Politiet ser truslene i sammenheng.

Gjøvik videregående skole mottok også trusler i forrige uke, men politiet kunne etter få timer konkludere med at truslene ikke var troverdige.

Via Instagram

Operasjonsleder Gøran Solheim i Sørvest politidistrikt sier til VG at det har fremsatt trusler mot en videregående skole i Rogaland. Han sier at truslene kommer fra samme bruker som blant annet har operert i Sørøst politidistrikt.

Skolen det dreier seg om, er Vågen videregående skole. Skolens rektor Bente Jelsa sendte tirsdag kveld en SMS til elvene ved skolen, skriver Stavanger Aftenblad.

I meldingen ber rektoren elevene møte opp som vanlig onsdag. Det ble framsatt en bombe- og skytetrussel i kommentarfeltet til skolens Instagram. Den samme meldingen skal ha gått til mange skoler i Norge.

Tidligere tirsdag ble det også framsatt trusler mot en videregående skole i Kristiansand, opplyser operasjonsleder Arve Myklebust til NTB.

– Truslene kom via Instagram og ble vurdert til å være en lite reell trussel. Truslene sammenfaller med de andre truslene som har kommet andre steder i landet i dag, sier han.