Uroligheter i Gjøvik

Natt til søndag har det vært litt uroligheter i Gjøvik sentrum, det opplyser oppdragsleder Thomas Berg i politiet til OA.

– Det har vært litt ordensforstyrrelser i forbindelse med uteliv. Det har også vært litt bortvisninger og litt slagsmål her og der, men ingenting stort, sier han.

Likevel har det ikke generelt i hele Innlandet vært en travel natt for politiet.

– Kort oppsummert har det ikke vært en natt som har bydd på store utfordringer for politiet, sier Berg.

Rykket ut til røykutvikling

Klokken 23.10 var nødetatene på Skreia etter melding om kraftig røykutvikling i et bolighus.

Det viste seg å være brann i forbindelse med en vaskemaskin, som ble slukket av brannvesenet. På Twitter skriver politiet at de har opprettet en undersøkelsessak.

– Sak opprettes for å finne ut om det er noe feil med vaskemaskinen, altså tekniske feil som skal meldes inn videre, forklarer Berg.

Bortvist fra sentrum

Klokken 23.03 lørdag kveld ble en mann i 20-årene bortvist fra Dokka sentrum.

På Twitter skriver politiet at årsaken er at han ikke klarte å oppføre seg.

Bilbrann på Våler

Like før klokken 02 natt til søndag mottok nødetatene melding om brann i en bil på Gjesåsen i Våler. Føreren var ute av bilen, og ingen var skadet som følge av brannen.

En drøy time senere var brannen slukket, og bilen sto på et jorde. Politiet oppretter undersøkelsessak.

Mistenkt pistolmann pågrepet i Hokksund

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han skal ha gått rundt med en pistol i Hokksund sentrum natt til søndag. Politiet fikk flere telefoner om mannen like etter klokken halv ett.

– Vi rykket ut med flere patruljer og etter hvert pågrep vi en mann som vi tror er han vi lette etter. Han gikk rundt i bar overkropp, og hundepatruljen fant en pistol sammen med noen klær langs ruten vi tror han har gått, forteller operasjonsleder Tommy Eriksen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Bil brant på Bogerud

En parkert personbil ble ødelagt i en brann på Bogerud natt til søndag. Bilen sto parkert på en parkeringsplass i Paal Bergs vei like ved Bogerud T-bane.

– Hundepatruljen søkte i området og har funnet gjenstander som kan tyde på at brannen er påsatt, men det er for tidlig å slå det fast, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 2.40. Et kvarter senere opplyser politiet at brannen er slokket.

Sverige tar hastegrep mot energikrisen

For å hindre en ny finanskrise varsler Sverige økonomiske garantier på flere hundre milliarder svenske kroner til nordiske og baltiske energiselskap. Dette skal ifølge statsminister Magdalena Andersson redusere risikoen for finansiell ustabilitet i Norden.

– Russlands energikrig får alvorlige konsekvenser for Europa og svenske husholdninger og bedrifter, spesielt i Sør-Sverige som er avhengig av strømprisene i Tyskland, sa Andersson under en pressekonferanse lørdag.

Trump langer ut mot Biden i tale i Pennsylvania

Donald Trump stemplet president Joe Biden som en «statsfiende» i en tale i Pennsylvania lørdag, og varslet reaksjoner etter FBIs ransaking av boligen hans.

– Trusselen mot demokratiet kommer fra den radikale venstresiden, ikke høyresiden, sa han.

Trump sa også at ransakingen kommer til å føre til en motreaksjon «ingen noen gang har sett tidligere.»