Gå til sidens hovedinnhold

Flere skoler får kombinasjonsklasser

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordningen er et tilbud til elever med kort botid i Norge og som har behov for mer norsk- eller grunnskoleopplæring for å klare videregående skole.

Kombinasjonsklasse har vært et tilbud ved Lillehammer videregående skole, avdeling Sør i tre år.

– Det har vært en viktig og riktig satsing, og nå får tre skoler til det samme tilbudet, opplyser fylkesopplæringssjef Inge Myklebust en nyhetsmelding.

For skoleåret 2019/2010 kan elever søke inntak til kombinasjonsklasser ved Dokka videregående skole, Raufoss videregående skole, Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule avdeling Otta og Lillehammer videregående skole avdeling Sør.

Ved Hadeland og Valdres videregående skoler blir det en innføringsklasse, organisert som en del av det videregående skoleløpet. Slik var det også forrige skoleår.

– Det blir nå mulig for ungdom i hele fylket å søke seg til en av kombinasjonsklassene. Når man får tilbudet nærmere der man bor, blir det enklere for flere å gå på skolen, sier fylkesopplæringssjefen.

Kombinasjonsklassene er for elever mellom 16 og 24 år. Undervisningen legges opp etter elevenes behov. De får ekstra norsk- og grunnskoleundervisning, og hospitering og kulturforståelse er en viktig del av opplæringen.

– Et tilpasset opplegg som dette gjør at minoritetsspråklige kan få den hjelpen de trenger for å klare det. Det tar fem til sju år å lære et nytt språk, og kombinasjonsklassen er for mange et nødvendig steg på veien for å få utdanning og jobb, uttaler forteller Eirin F. Feiring, rådgiver minoritetsspråk i Oppland fylkeskommune.

Kommentarer til denne saken