Flere husstander søker hjelp i julen

Artikkelen er over 1 år gammel

For mange er Julegryta en kjær førjulstradisjon, for andre er den helt nødvendig for å få endene til å møtes i desember.

DEL

I 2018 ble 16.000 dugnadstimer lagt ned for å betjene alle de over 200 grytene i Norge. Av disse var over 200 timer på Gjøvik.

Pengene som gis i julegryta går til Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt året gjennom. Helt konkret kan gavene bli til alt fra mat, klær, omsorg, pleie, et meningsfullt arbeid, et rusfritt fritidstilbud, ferieopplevelser for en barnefamilie, eller til et inkluderende fellesskap.

– Pågangen etter nødvendig mat, varme klær og verdighet virker å være enda større i år, sier kommunikasjonssjef for Frelsesarmeen i Norge Geir Smith-Solevåg.

17.576 husstander, mange av dem med barn, søkte om hjelp i julen i 2018. Det er en økning på 4600 personer fra året før.

Nå er Julegryta også digital, og det kan gis både med Vipps og SMS. Gaver gitt med Vipps i de lokale julegrytene økte med 42,7 prosent i 2018.

– Julegryta gir stadig håp til mange mennesker som trenger en håndsrekning. Derfor gjør vi alt vi kan for å legge til rette for digitale givermuligheter og løsninger som Vipps og andre betalingsmuligheter. Vi ønsker også fortsatt en mulighet til å takke giverne ansikt til ansikt, så betjente gryter vil vi fortsette med. Uansett betalingsmåte, så brukes det du gir i julegryta til Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt året rundt, sier kommunikasjonssjef for Frelsesarmeen i Norge, Geir Smith-Solevåg.

Tradisjonen tro settes julegryta ut også på Gjøvik. På CC finner du gryta fra fredag 29. november, og på Falkehjørnet fra mandag 2. desember.

TV2 skal sende fire konserter under navnet Håp i ei gryte, hvor Lewi Bergrud skal bidra ilag med artister som blant annet Odd Nordstoga, Venke Knutson, Gaute Ormåsen, Sondrey, Maria Solheim og Ole Børud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken