Gå til sidens hovedinnhold

Fjordflyt 2020: Onsdag slapp de navnet på første artist

Artikkelen er over 1 år gammel

Fjordflyt 2020 har allerede tegnet kontrakt med to artister. Onsdag kveld slapp de navnet på den første.

Det er Beate Slettevoll Lech, med artistnavnet Beady Belle.

– Hun er en dyktig jazz- og soulmusiker, som kom til sjuende runde i Stjernekamp på NRK i fjor, opplyser styreleder og daglig leder for festivalen, Robert Skaugrud. Beady Belle har også med seg bandet sitt, til sammen sju personer.

– Det andre artistnavnet slipper vi først om halvannen til to uker, sier Skaugrud. Men han røper såpass at det er en norsk internasjonal artist, som forventes å dra nærmere 3000 publikummere.

Vil utvide festivalplassen

Den årlige festivalen finner sted i Perlevika i Hov i Søndre Land lørdag 20. juni. Publikum kan følge konserten både fra land og fra småbåter ute på Randsfjorden.

– Vi har allerede avtalt møte med kommunen med tanke på å utvide festivalplassen, opplyser Skaugrud. Det er snakk om å tynne skog, planere og lage bedre universell utforming på atkomsten, slik at alle som vil får mulighet til å delta.

Tror på stor økning

– Tidligere har vi hatt nærmere 800 publikummere på det meste, men i år satser vi altså på en mangedobling, smiler styrelederen hemmelighetsfullt.

Fjordflyt ønsker å være en litt smal festival, som alltid har minst en artist innen jazz/rock-sjangeren. Blant tidligere artister kan nevnes Girls med blant andre Ellen Andrea Wang fra Hov og Fieh med Sofie Tollefsbøl fra Eina i front. Ingrid Olava, Jarle Bernhoft, Susanne Sundfør og Hedvig Mollestad er også blant dem som har gjestet festivalen.

Kommentarer til denne saken