Fire uker varetekt for drapssiktet

SIKTET: Mannen samtykker til fengsling, men erkjenner ikke straffeskyld.

SIKTET: Mannen samtykker til fengsling, men erkjenner ikke straffeskyld. Foto:

Av

Mannen siktet for drap etter den alvorlige voldshendelsen i Hov i Søndre Land fredag ble mandag ilagt fire uker varetektsfengsling, hvorav de to første i isolasjon.

DEL

Fengslingsmøtet ble holdt som kontorforretning uten partene til stede.

Der ble det besluttet at den siktede skal holdes i varetektsfengsel med brev- og besøksforbud i fire uker, fram til 17. februar.

Han får heller ikke tilgang til telefon eller media i disse ukene, og får heller ikke ha kontakt med andre innsatte de første to ukene.

Tidligere mandag sa mannens advokat at han samtykket til fengsling.

– Ikke straffskyld

– Mannen samtykker til fengsling i lys av den alvorlige siktelsen og på grunn av hans ønske om at politiet skal få klarhet i hva som har skjedd, skriver siktedes forsvarer, advokat Frode Aabak, i en SMS til NTB.

Mannen har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

– Ut fra hva min klient har forklart om det han husker fra hendelsen, har han i samråd med meg ikke erkjent straffskyld på dette tidspunktet, skriver Aabak videre.

Søndag kveld løslot politiet tre av de fire som ble pågrepet etter hendelsen. Alle de fire er avhørt i løpet av helgen.

Fire siktet

Politiet fikk melding om den alvorlige hendelsen fredag kveld klokka 21.24. Hendelsen skjedde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov. 34 år gamle Roar Engelund døde, og saken etterforskes nå altså som et drap.

Ifølge en pressemelding sendt ut fra Innlandet politidistrikt mandag er en person siktet for drap, og tre personer er siktet for kroppskrenkelse.

Politiet presiserer at disse tre fremdeles er siktet, selv om de er løslatt fra varetekt.

Det er altså brakt på det rene at politiet mistenker alle fire for å ha deltatt i å utøve vold mot den drepte 34-åringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken