Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye fjes inn i tøff høstsesong

Raufoss-publikummet får stifte bekjentskap med flere nye spillere når Christian Johnsen sender sine spillere ut i en intens høstjakt om viktige poeng mot Sandnes Ulf lørdag.

Etter at landslagspausen er over og overgangsvinduet er stengt er lagene i 1. divisjon klar til å kjempe om de viktige høstpoengene. Raufoss står med 18 poeng så langt. Og må trolig ha dobbelt så mange poeng for å holde seg unna nedrykksdramaet. Avstanden fram til kvalik for opprykk er også kort.

– Det er så jevnt og tett i OBOS-ligaen at hver eneste kamp er viktig. Nå gjelder det å mobilisere nok energi inn mot kampen mot Sandnes Ulf, sier trener Christian Johnsen.

Sandnes Ulf ligger ett poeng bak Raufoss på tabellen foran lørdagens oppgjør.

Kampen kan du høre på oa.no lørdag fra 14.55.

Mange nye

Akinsola Akyniemi, Håkon Butli Hammer (Nardo), Markus Johnsgård (Senja) og Herman Johan Haugen (Viking) er alle nykommere som er aktuelle til lørdagens kamp mot Sandnes Ulf. Marius Alm har reist fra Raufoss, Herman Kleppa er solgt til Mjøndalen, Mikkel Frankoch har reist hjem til Danmark og Tobias Hæstad har reist til Hødd. Med Edvard Linneboe Race ute med strekkskade tar trolig Akyniemi plass i midtforsvaret og Herman Johan Haugen plass på høyre backplass. Gard Simenstad er operert for lyskeskade denne uka og Even Bydal er ikke klar etter sin kneslkade.

– Samtlige er aktuelle og noen av de nye vil nok også starte. De har trent med oss i halvannen uke, og skal få tid til å utvikle seg. Samtidig er dette spillere som har spilt mye fotball på bra nivå før de kom hit, sier Johnsen.

Møter gamleklubben

Akyniemi har spilt for Sandnes Ulf. I 2019 scoret han for de lyse blå mot Raufoss på Nammo stadion.

– Nå får jeg rette opp det og score for Raufoss i stedet, sa oslogutten da han ble presentert for klubben for to uker siden.

Sandnes Ulf har skiftet trener siden sist de var på Nammo stadion. Tidligere Viking-trener Bjarne Berntsen tok over jobben i sommer og har endret formasjonen til 4:3:3.

Kommentarer til denne saken