Fire jordmødre på Gjøvik har sluttet på grunn av sommerkutt

SOMMERSTENGT: Fire jordmødre har sluttet som et følge av den sommerstengte fødeavdelingen på Sykehuset Innlandet.

SOMMERSTENGT: Fire jordmødre har sluttet som et følge av den sommerstengte fødeavdelingen på Sykehuset Innlandet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Å legge ned fødeavdelinger og kutte i lokale fødetilbud landet over synes jeg er helt horribelt, sier Karen Marie Jacobsen til VG.

DEL

Ifølge tillitsvalgt for jordmødre på Gjøvik har fem jordmødre sagt opp siden januar. VG skriver at fire av jordmødrene oppgir sommerstengingen som en direkte årsak til oppsigelsen eller å gå av med tidlig pensjon.

– Vi ble ikke spurt på forhånd. Ingen av jordmødrene eller barnepleierne som jobber her ønsket dette. Det er en stille start på nedleggelse, det er det vi tenker, sier Karen Marie Jacobsen til VG.

Karen Marie Jacobsen er jordmor på Gjøvik, og hun synes avgjørelsen om å holde fødeavdelingen stengt i sommer er helt forferdelig.

– Å legge ned fødeavdelinger og kutte i lokale fødetilbud landet over synes jeg er helt horribelt. Vi ble fortalt at vi skal sommerstenge og at det er for å trygge en god ferieavvikling. Retorikken i dette opplever jeg som ren hersketeknikk. Aldri har vi driftet uforsvarlig, ikke en eneste vakt, sier Jacobsen til VG.

Nedleggelsen av fødeavdelingen på Gjøvik sykehus i sommer har møtt mye kritikk og motstand. Avdelingssjef ved fødeavdelingen på Gjøvik, Anja Døssland Holstad, mente at avdelingen på Lillehammer har kapasitet til å ta imot de fødende fra Gjøvik, likevel måtte Lillehammer sende to fødsler til Gjøvik på grunn av sprengt kapasitet i juni.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken